Școala – esența viitorului Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare desfășoară în al treilea an școlar consecutiv proiectul R.O.S.E

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Liceul TehnologicConstantin BrâncușiSatu Mare desfășoară în al treilea an școlar consecutiv proiectul R.O.S.E.intitulatȘcoalaesența viitorului”. Proiectul a fost depus șiaprobat în cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentruLicee finanțate prin Proiectul privind învățămantulsecundar/ROSE.

Proiectul se desfășoară pe patru ani școlari, astfel 2017 – 2021, cuprinzând activități didactice remediale, activități de consiliere, îndrumare și orientare în carieră și excursii de documentare. Grupul țintă sunt 60 de elevi din clasele de liceu, care participă la activități didactice remediale la limba șiliteratura română, matematică, bilologie, limba engleză șiconsiliere. De asemenea, elevii iau și o masă caldă la cantina liceului.

Cei 60 de elevi au fost selectați pe baza rezultatelor la învățătură.

În al doilea an de proiect s-a participat și la o excursietematică de 3 zile unde s-a vizitat Universitatea Tehnică Clujși Universitatea Transilvania Brașov.  

Proiectul Rose a contribuit și la modernizarea clădirii liceuluiprin amenajarea unei săli de clasă cu mobilier modern respectiv s-au achiziționat pachete IT, consumabile sumagrantului mediu pentru cei patru ani fiind de 100.000 euro.

Coordonatorul proiectului este directorul unității de învățământ prof. Șimon Daniela Liana, iar din echipa de proiect fac parte dir. adj. prof. Pop Olivia și contabilul liceuluiChirică Daniel. Activitățile didactice remediale suntdesfășurate de profesorii instituției de învățământ, astfel limba și literatura română prof. Marina Laura și prof. Gherman Adriana, matematică prof. Vereș Liliana și prof. Grad Aurelia, biologie prof. Harca Marioara și prof. Șimon Daniela iarlimba engleză prof. Pop Olivia.

Așteptăm ca prin participarea la aceste programe să se diminueze obstacolele ce stau în calea învățării eficiente resoectiv să crească motivația elevilor pentru învățătură și pentru finalizarea studiilor cu obținerea diplomei de bacalaureat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *