Contrabandă cu măști chirurgicale oprită în Vama Petea – 300.000 de măști confiscate

HomeActualitate

Contrabandă cu măști chirurgicale oprită în Vama Petea – 300.000 de măști confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat 300.000 măști chirurgicale ce urmau să ajungă în Ger

Salvamontiștii sătmăreni au intervenit în weekend la trei accidente pe pârtia de la Șuior
Individ căutat pe un grup de Facebook după ce a urmărit zile la rând o minoră și a agresat o femeie
O tânără șoferiță a lovit un pieton pe strada Careiului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat 300.000 măști chirurgicale ce urmau să ajungă în Germania.Joi, 23 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat la controlul de frontieră pentru a ieși din România, două autoutilitare înmatriculate în România, una marca Citroen Jumper condusă de către un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, din județul Maramureș, iar cealaltă marca Renault Mastre condusă tot de către un cetățean român de 43 de ani din județul Bihor.

Cele două mijloace de transport erau încărcate cu 150 de colete ce conțineau 300.000 măști chirurgicale faciale, în trei straturi și urmau să ajungă în Germania.
Însă, conform legislației în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis.
Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Prefectul Radu Bud a luat legătura, în această după-amiază, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și a solicitat acestuia ca aceste măști să fie distribuite gratuit, prin intermediul primăriilor, sătmărenilor, ceea ce s-a și aprobat.

Sursa: Instituția Prefectului Satu MareNe puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0