Orice pasiune începe cu pași mici, dar se bazează pe perseverență și dedicare. Un exemplu în acest sens este producătorul de 27 de ani, Ferenc Simon care a primit în 10 iunie marca înregistrată Produs Sătmărean.

Expertul nostru Fodor István, având o experiență de peste 40 de ani în agricultură, a verificat autenticitatea producătorului și a produselor la fața locului.

,,În copilărie, am plantat semințe de pepene în păhărele mici de înghețată, cam așa am început!”. 

Acum producătorul a ajuns să planteze legume pe o suprafață de 8 hectare, însă drumul a presupus multă muncă și investiții.

,,Am început să cresc legume încă din copilărie. Am avut o mică grădină unde am cultivat tot felul de legume. Mi-a plăcut să văd cum o mică sămânță ajunge să se dezvolte într-o legumă sănătoasă sau un fruct. Îmi amintesc că am plantat cu multă atenție semințele de pepene în pahare mici de înghețată, pe care le udam în fiecare zi, urmărind cum se dezvoltă. Apoi, când au devenit răsaduri frumoase, le-am plantat în grădină și am avut grijă zilnic pentru ca la final să pot recolta primul pepene. Era mic, urâțel și nici măcar nu avea gust foarte dulce, dar pentru mine a fost cel mai delicious pepene. Așa a început”, povestește producătorul.

În adolescență a început să meargă la piața agroalimentară împreună cu părinții, așa că a cunoscut și procesul de vânzare a legumelor pe care le-a cultivat.  Astăzi, ca tânăr fermier, cultivă 8 hectare de pământ, din care pe 3 hectare cultivă legume. Cea mai mare parte a terenurilor se află în Nisipeni, lângă casa părinților.

CITEȘTE ȘI:  Topul preferințelor mărcii de vaccin pe care l-au ales sătmărenii - 86.000 de sătmăreni s-au imunizat

În ceea ce privește dificultățile, Simon Ferenc subliniează două aspecte care afectează considerabil veniturile unui producător: vânzarea la piață, unde producătorul trebuie să se lupte cu prețurile neloiale pe care intermediarii le practică, precum și vremea imprevizibilă.

Își dorește să rămână sănătos pentru a munci în continuare pământul, iar în privința planurilor sale de viitor, achiziția unui solar pentru legume este pe primul loc.

Legumele delicioase de la Ferenc Simon pot fi cumpărate de la Piața agroalimentară numărul 1 (Piața Mare). Dintre produse enumerăm: salată, cartofi, castraveți, roșii, ardei, țelină, morcovi, pătrunjel, gulii, conopidă, varză albă și roșie, ceapă, usturoi, sfeclă, fasole, precum și căpșuni, prune, piersici și nuci.

Îl puteți contacta telefonic la numărul: 0740 311 913

Alegeți produsele sătmărene, sprijiniți munca producătorilor locali!

CITEȘTE ȘI:  Deputatul Adrian Cozma, la masă cu Ministrul Agriculturii, pentru a urgenta implementarea sistemului de rachete antigrindină

Un material al campaniei: Produs Sătmărean