Nu putem scăpa de pesta porcină africană – 3 focare în județ și pentru al patrulea se așteaptă confirmarea

HomeActualitate

Nu putem scăpa de pesta porcină africană – 3 focare în județ și pentru al patrulea se așteaptă confirmarea

Din cei 253 de mistreți găsiți morți în 24 Fonduri de Vânătoare - un număr de 199 capete au fost pozitivi și un număr de 54 negativi, iar din cei 23

Cutremur de 3, 7 grade pe scara Richter resimțit noaptea trecută în Satu Mare
SUPER GALERIE FOTO! Cum arată zeci de hectare de păduri culcate la pământ de vânt, în Oaș
Consilierul județean (încă) PNL, Adrian Cozma cere Consiliului Județean să nu mai plătească 11.000 euro pe lună chirie la Bibliotecă ci să construiască una nouă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Din cei 253 de mistreți găsiți morți în 24 Fonduri de Vânătoare – un număr de 199 capete au fost pozitivi și un număr de 54 negativi, iar din cei 2327 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, un număr de 78 de mistreți au fost declarați pozitivi și un număr de 2249 capete mistreți negativi, în urma examenelor de laborator. La această oră, în județul Satu – Mare, există confirmate, trei focare de Pestă Porcină Africană, la porcul domestic, în trei exploatații non profesionale din localitățile Bixad, Ardud Vii și Pir. În această săptămână, a apărut o suspiciune de Pestă Porcină Africană, într-o exploatație non profesională, la o suină domestică din localitatea Sanislău. Probele recoltate de la suina suspectă, au fost expediate la Laboratorul de referință din cadrul I.D.S.A. pentru infirmare sau confirmare de diagnostic. Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în alte localități din județul nostru.
În urma controalelor efectuate în această săptămână, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.200 lei din care – 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 crescător particular de animale din localitatea Satu – Mare, pentru vânzarea sau înstrăinarea de animale, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor și 2 avertismente, din care – 1 avertisment -1 crescător particular de animale din localitatea Satu – Mare, pentru vânzarea sau înstrăinarea de animale, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor și 1 exploatație profesională de ovine, din localitatea Botiz – pentru neprelevarea de probe conform Programului Tehnic, în direcția depistării Scrapiei la ovine.
D.S.V.S.A Satu -Mare, atenționează crescătorii de suine din județul Satu – Mare să sporească masurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, la porcii domestici și mistreți.

Sursa: DSVSA Satu MareNe puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!