De la 1 iulie, dacă nu ai absolvit 10 clase, nu mai poți să faci școala de șoferi

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

O serie de noi reglementări intră în vigoare în domeniul rutier începând cu data de 1 iulie, reglementări care până acum nu au mai fost prezente pe teritoriul României.

Probabil cea mai diferită dintre toate este cea cu privire la condițiile acceptare a candidaților la școlile de șoferi. În prezent oricine dorea obținerea permisului de conducere, indiferent de nivelul de școlarizare, se putea înscrie la o școală de șoferi și dacă era suficient de bine pregătit, putea obține permisul de conducere. Începând cu data de 1 iulie 2020 cei care nu pot face dovada absolvirii a cel puțin 10 clase, echivalentul invățământului obligatoriu, nu mai pot să se înscrie la școala de șoferi și implicit nu mai pot obține permisul de conducere.

O altă reglementare importantă prevede verificarea din punct de vedere medical a șoferilor care au trecut de vârsta de 70 de ani, luându-se în considerare faptul că după această vârsta unii dintre ei pot avea probleme de sănătate incompatibile cu condusul pe drumurile publice sau pot avea reflexe întârziate, ceea ce i-ar face să devină un pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *