Finalizarea la timp a centurii de ocolire a Sătmarului poate fii împiedicată de birocrația relocării utilităților

HomeActualitate

Finalizarea la timp a centurii de ocolire a Sătmarului poate fii împiedicată de birocrația relocării utilităților

Centura de ocolire a municipiului Satu Mare are un ritm sustinut de contrucție, ajungând la un stadiu de finalizare de 60%, cu aproximativ un an înain

Doi minori răniți din cauza neatenției unui șofer pe serpentinele de la Huta Certeze
Superman al șoselelor! Un șofer a „zburat” cu mașina în lacul Pescăruș
Zoltan Ritli s-a înscris în cursa pentru șefia AJF
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Centura de ocolire a municipiului Satu Mare are un ritm sustinut de contrucție, ajungând la un stadiu de finalizare de 60%, cu aproximativ un an înainte de termenul de finalizare al lucrărilor și în condițiile în care au existat perioade în care munca pe șantier a lăsat de dorit, fostul ministru al transporturilor atrăgând atenția constructorilor în acest sens.

Cea mai vizibilă parte a construcției este podul peste râul Someș, care este aproape finalizat și ar putea fi circulabil când și calea de rulare ce leagă podul de cele două drumuri cu care se intersectează întreaga centură, respectiv Drumul Careiului și Bulevardul Aurel Vlaicu, va fi finalizată.

Cei de la Asociația Pro Infrastructura laudă stadiul lucrărilor și chiar cer Companiei Nationale de Drumuri recepționarea parțială a lucrărilor, în primă fază a podului, dar în același timp atrag atenția cu privire la faptul că o sarcină încă neîndeplinită, de la începutul șantierului chiar, ar putea face ca termenul de finalizare să nu fie respectat. Este vorba de relocarea utilităților pe de ruta șoselei de centură, procedură care este blocată din punct de vedere birocratic.

„Deși atrăgeam atenția CNAIR asupra acestui aspect în 2019, aceeași stâlpi de curent sau conducte de gaz ce blocau continuarea lucrărilor anul trecut le blochează și astăzi. Finalizarea sectorului sudic dintre DN19A și DN19 depinde exclusiv de relocarea unor stâlpi de curent, iar finalizarea unor structuri pe sectorul nordic este de asemenea mult întârziată de relocări similare.

Solicităm CNAIR să se implice mult mai profesionist decât până acum în soluționarea acestor blocaje birocratice care riscă să împingă finalizarea proiectului după anul 2021.„, transmit cei de la Asociația Pro Infrastructura

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0