Dacian Cioloș și Dan Barna, la Satu Mare, pentru susținerea candidaților Alianței USR PLUS la alegerile locale

HomeCampanie electorala

Dacian Cioloș și Dan Barna, la Satu Mare, pentru susținerea candidaților Alianței USR PLUS la alegerile locale

Cei doi copreședinți USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au venit duminică, 13 septembrie, la Satu Mare să susțină candidații Alianței la alegerile

Adrian Cozma în Țara Oașului – “Voi promova această minunată regiune a țării – Țara Oașului!”
Cetatea Ardudului se va schimba radical – devine un centru cultural în aer liber
Adrian Albu: “Împreună vom dezvolta Satu Mare”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cei doi copreședinți USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au venit duminică, 13 septembrie, la Satu Mare să susțină candidații Alianței la alegerile locale. În cadrul conferinței de presă care a avut loc în curtea sediului PLUS Satu Mare, au luat cuvântul Mihaela Magdalena Humă, candidat al Alianței USR PLUS pentru Primăria Carei, Dan Barna, președintele USR, Dacian Cioloș, președinte PLUS, Mircea Ciocan-Maior, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, și Radu Panait, candidat pentru Primăria Satu Mare.

Conferința de presă a fost deschisă de Mihaela Magdalena Humă, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Carei: „Prezența lui Dan Barna și Dacian Cioloș, astăzi, la Satu Mare, mă bucură nespus și mă încurajează și pe mine, dar sunt convinsă că în aceeași măsură și pe Mircea Ciocan, care candidează la presedinția Consiliului Județean, pe Radu Panait, care candidează la Primăria Municipiului Satu Mare, dar și pe ceilalți colegi care candidează în întreg județul Satu Mare. Aveam nevoie de susținerea lor, să ne confirme încă o dată că noi suntem cei care vom aduce schimbarea în județ și în localitățile în care candidăm.

Alianța USR PLUS mi-a oferit șansa să mă transform dintr-un simplu spectator al clasei politice într-un actor pe scena vieții politice. Mi-am asumat candidatura la Primăria Municipiului Carei pe listele Alianței USR PLUS pentru că știu că pot, alături de colegii mei candidați pentru Consiliu Local, să ducem orașul spre un nou nivel de dezvoltare, mult așteptat de altfel de către toți locuitorii. Unul în care cetățeanul să primeze, iar calitatea vieții noastre, a tuturor, să se îmbunătățească substanțial.
Cei prezenți astăzi aici sunt oameni care pot schimba modul în care se face politică în România, oferindu-le cetățenilor speranța unui trai mai bun, prin modernizarea și eficientizarea activității municipale responsabile și a instituțiilor subordonate, prin digitalizarea serviciilor și transparentizarea cheltuirii banului public. Trebuie să înțelegem că doar o administrație inteligentă care are o relație deschisă și corectă cu mediul de afaceri poate duce la bunăstarea și confortul tuturor cetățenilor.
Pe 27 septembrie alegerile se desfășoară într-un singur tur și avem o singură șansă să facem un pas important în direcția schimbării și al construcției unui nou sistem care va funcționa în interesul oamenilor, iar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să iesim la vot și noi credem în unitatea și solidaritatea tuturor celor care-și doresc această schimbare în bine.

Trebuie să înțelegem că schimbarea stă în mine, în tine, în fiecare dintre noi!

Votați candidații USR PLUS atât pentru primării, cât și pentru consiiliile locale și județene și nu în ultimul rând pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, pentru a demonstra că vântul schimbării bate cu putere la Satu Mare“.

Președintele USR, Dan Barna, a vorbit despre importanța datei de 27 septembrie, data alegerilor locale, și de angajamentul USR PLUS de a deveni o forță politică ce va conta pe termen lung: „O reală bucurie să fiu la Satu Mare, alături de Dacian Cioloş şi colegii din USR PLUS, în sprijinul candidaţilor la alegerile locale. În ultimele săptămâni, eu şi Dacian am străbătut ţara în lung şi în lat pentru a va livra un mesaj important.

27 septembrie este o dată importantă, pentru că pe această dată USRPLUS îşi îndeplineşte un angajament. În 2016, când am intrat în Parlament, şi în 2017, când am preluat presedinţia USR, am zis că pentru mine şi colegii mei USR este un partid şi o mişcare care nu va fi o prezenţă meteorică în politica din România. Ne-am asumat să devenim o forţă care va conta pe termen lung. Şi am dovedit cu fiecare lună, cu fiecare an care a trecut, că avem puterea şi dorinţa, abilitatea şi competenţa de a ne îndeplini această promisiune cu Alianţa USR PLUS.

Le mulţumesc miilor de sătmăreni care au contribuit la strângerea milionului de semnături din campania Fără Penali. Am arătat că suntem şi vom fi cei care poartă mesajele cetăţenilor în Parlament.
Pe 27 septembrie, aveţi ocazia şi voi, sătmărenii, alături de întreaga ţară, să aduceţi în administraţia locală oameni oneşti şi competenţi, oameni care nu mai vor să stea deoparte. Oameni care vor să se implice în această schimbare la nivel naţional. Spun acest lucru pentru că am fost în această dimineaţă în Piaţa Alimentară şi în Piaţa de Vechituri din Satu Mare. Erau oameni care spuneau, aşa cum ştiti: nu mă interesează votul, nu sunt cu politica, sunteţi toţi la fel. Dar după ce treceam de această primă reacţie şi intram în dialog, ajungeam mereu la întrebarea: care este soluţia pentru redresare? Răspunsul era mereu acelaşi: să vină oameni tineri şi noi care să facă treabă. Exact asta este şansa pe care o au sătmărenii dacă votează USRPLUS pe toate listele. Oamenii sunt sătui şi aici, în Satu Mare, de furt şi de risipă, iar noi venim cu un mesaj foarte clar: fără hoţie la Primărie. Ne-am săturat de oameni care îşi aduc întreg arborele genealogic, toate neamurile, pe funcţii publice. Şi după aceea, ne mirăm că nu mai funcţoneaza nimic şi că fără pile, dosarele sunt blocate prin instituţii”.

Dacian Cioloș s-a adresat reprezentanților presei și celor prezenți, amintind cât de important este ca în administrație să ajungă oameni competenți care să poată atrage fondurile europene ce urmează să fie disponibile în perioada imediat următoare. „Mă bucur că am ajuns la Satu Mare, chiar dacă este un oraș și un județ mai «excentric». Adică departe de centrul geografic al țării. Faptul că e departe de centru nu face din Satu Mare un loc ferit de ceea ce se întâmplă în celelalte orașe și județe: și aici găsim nepăsare administrativă locală, hoție, firme de partid care drenează banii publici, nepotism și sinecuri în primării și alte instituții. Iar în aceste zile de criză pandemică lucruri nefuncționale cu care din păcate părea că ne-am obișnuit accentuează mai tare azi neliniștea oamenilor, îngrijorările lor și întrețin o stare de temere cu privire la viitor.

Lipsa unei direcții clare a țării se vede azi cel mai bine în incertitudinea care înconjoară deschiderea școlilor, care trebuie să aibă loc mâine. Am zis ieri despre greșelile celor care gestionează Ministerul Educației, însă trebuie să punctăm că o mare responsabilitate o au și administrațiile locale în aceste pregătiri pentru redeschiderea școlilor. Și din acest motiv oamenii trebuie să fie conștienți că pe 27 septembrie au o mare responsabilitate când aleg. Vor alege cum vor arăta în următorii patru ani școlile copiilor lor, spitalele în care astăzi le e frică să meargă. Iar clasa politică veche cred că a avut timp 30 de ani să arate de ce e în stare. Și a eșuat lamentabil în a face investiții esențiale în școli, spitale, siguranța și calitatea vieții oamenilor din comunități precum Satu Mare.

De asta sunt azi aici, pentru a sprijini colegii din USR PLUS să-și facă cunoscute intențiile și programele lor pentru administrația locală. Sunt oameni cu cariere importante în spate, oameni care au dovedit și în mediul privat și în cel public de ce sunt în stare și acum vor să se pună în slujba comunității lor pentru câteva lucruri care par simple, dar care pot duce rapid la modernizarea de care au nevoie orașul Satu Mare și județul: digitalizarea serviciilor publice pentru a scuti oamenii de stat la cozi, transparentizarea achizițiilor și contractelor pentru a stopa hoția din bani publici, absorbția de fonduri europene pentru a dezvolta rapid orașele și satele din Satu Mare.

Insist pe una dintre cheile importante ale dezvoltării, fondurile europene, pentru că îl am alături pe colegul Mircea Ciocan, candidatul nostru la funcția de președinte al Consiliului Județean, care are o mare experiență în atragerea de fonduri europene încă din perioada de preaderare. În următorii șapte ani, administrațiile locale și naționale vor trebui să gestioneze cele mai consistente fonduri europene pe care România a avut șansa să le atragă până acum. Peste 70 de miliarde de euro.

Așa că este foarte important să îi alegem atent pe cei care ne vor conduce în următorii patru ani. Mircea Ciocan are o experiență vastă în domeniul fondurilor europene, cunoaște realitatea din județ, știe ce este de făcut și știe și cu ce bani se pot realiza investițiile necesare.

Am văzut că și în programul lui Radu Panait, candidatul USR PLUS la Primăria Satu Mare, fondurile europene stau în centrul acțiunilor pe care dorește să le facă – Satu Mare fiind pe ultimul loc din regiune la gradul de absorbție a fondurilor europene, din cauza lipsei de viziune a celor care conduc orașul.

Radu Panait este întreprinzător, investitor activ pe piețele de capital din România și Statele Unite, are o echipă de oameni creativi și muncitori, cu experiență solidă în mediul privat, acolo unde rezultatele pot fi măsurate și este o competiție continuă.

Am încredere că el și echipa lui vor putea să atragă, în sfârșit, și în Satu Mare acești bani europeni și le stau colegilor din USR PLUS Satu Mare la dispoziție cu toată echipa mea, cu echipa de europarlamentari ai Alianței USR PLUS care a negociat pentru România banii cu care se poate dezvolta în următorii ani.

Dacă vom reuși să cheltuim cu cap acești bani, ne putem ocupa de viața fiecărui cetățean și vom avea bani pentru Sănătate și Educație“, a declarat Dacian Cioloș.

Mircea Ciocan-Maior, candidatul Aliantei USR PLUS pentru președinția Consiliului Judetean Satu Mare, a vorbit despre viziunea sa asupra județului Satu Mare si ce ar trebui să reprezinte instituția Consiliul Judetean pentru oameni și pentru administrațiile locale: „Până nu demult, consideram că am reușit să cunosc multe dintre problemele oamenilor, care au ales să rămână, să trăiască în Satu Mare. Discutând
cu tot mai mulți dintre ei, însă, am conștientizat cât de departe sunt de adevăr. N-a existat o localitate în care să fi ajuns și în care să nu fi întâlnit noi probleme.

Sunt sate întregi fără apă, mii de sătmăreni care nu au acces facil la serviciile de sănătate, milioane de euro investiți în proiecte abandonate, agricultori care se chinuie să supraviețuiască. Vocea oamenilor nu este auzită de către autoritățile locale, iar ruptura dintre actul administrativ și nevoia reală a sătmărenilor s-a adâncit de la un an la altul, de la un mandat la altul.

Nevoile comunităților trebuie să reprezinte nucleul de la care pornește fiecare proces de construcție și planificare pentru județul Satu Mare. Vreau să deschid Consiliul Județean, îl voi deschide pentru oameni, pentru primari, îl voi deschide prin transparență decizională, comunicare și acordarea de suport tehnic pentru accesarea fondurilor europene. Este inadmisibil ca în anul 2020 să existe primării în județul nostru care nu au acces la fonduri europene pentru comunitatea pe care o reprezintă, ceea ce justifică și poziția aproape codașă în clasamentul atragerii fondurilor europene în regiune.

Candidatura mea reprezintă o asumare față de comunitatea sătmăreană, o promisiune că voi servi și voi promova proiecte, care să facă viață sătmărenilor mai bună. Dar nu voi reuși niciodată singur. Am pornit la drum alături de oameni buni, care se pot lăuda cu experiența lor profesională și o vor pune în practică în slujba cetățenilor, pentru că admnistrația județului Satu Mare are nevoie de competență, de principii sănătoase și de bun simț. După 27 septembrie, dorim să aducem un suflu nou în administrația locală, oameni cu bun simț, oameni competenți, oameni care să simtă și să gândească în folosul comunității. Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât cu sprijinul vostru“.

Radu Panait a reamintit de rezultatul bun obținut la alegerile europarlamentare de anul trecut, atunci când Alianța USR PLUS a obținut al doilea cel mai bun rezultat pe municipiul Satu Mare, și că, în continuare, candidații noștri sunt cea mai bună alternativă la actuala clasă politică: „Echipa USR PLUS a trimis oameni onești și compentenți în parlamentul european, iar acum vrem să facem același lucru și în consiliul local și județean. Oamenii pe care noi astăzi vă cerem să-i votați sunt oameni integrii, cu o viziune clară și dornici să dezvolte orașul. Cariera lor politică s-a născut din dorința de a avea un oraș la standarde europene.

Filiala USR Satu Mare a pornit de la zero în 2016, iar în 2018, la europarlamentare, prin votul masiv al sătmărenilor, am fost pe locul 2 în municipiu, iar acum, la prima campanie de alegeri locale, USR PLUS Satu Mare reprezintă singura alternativă la vechea clasă politică, fiind în același timp singurii care putem schimba modul în care se face administrație în Satu Mare.

Am bătut la pas toate cartierele orașului, am vorbit cu mii de sătmăreni și le-am oferit cea mai creativă campanie, bazată strict pe nevoile lor. Următoarele două săptămâni sunt foarte importante pentru destinul orașului nostru. Putem alege să evoluăm, să facem următorii pași firești și să dezvoltăm repede Sătmarul, sau putem să alegem aceleași persoane și peste patru ani să-i vedem cum își prezintă responsabilitățile ca fiind realizări monumentale sau, și mai bine, ne arată niște investiții private care, în percepția lor, fără de ei nu s-ar fi putut întâmpla. De fiecare dată, ei au câștigat, iar noi sătmărenii am pierdut. De data aceasta, dacă vrem să câștigăm noi Sătmărenii, ei trebuie sa piardă“.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0