UDMR și Pataki nu se pricep la turism și sa aducă bunăstare cetățenilor

HomeActualitate

UDMR și Pataki nu se pricep la turism și sa aducă bunăstare cetățenilor

Liberalii sătmăreni, în frunte cu Adrian Cozma, acompaniat de primarul din Păulești, Bontea Zenoviu și candidatul la Consiliul Județean Dorin Bartok a

Cum răspunde Consiliul Județean pe facebook petițiilor sătmărenilor. Treburile se mișcă mai repede decât în varianta clasică
5 sisteme de management ce necesita certificari ISO
“Artă á la Cluj” – Expoziţie de prezentare a judeţului Cluj, în municipiul Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Liberalii sătmăreni, în frunte cu Adrian Cozma, acompaniat de primarul din Păulești, Bontea Zenoviu și candidatul la Consiliul Județean Dorin Bartok au apărut în fata presei pentru a răspunde declarațiilor lui Csaba Pataki, cu privire la atragerea de fonduri europene, pe care le considera pompoase și mincinoase.

“Am văzut ca domnul președinte al Consiliului Județean a lansat public ca suntem campioni la atragerea de fonduri europene. Mai bine ca mine o pot spune cetățenii care circula prin acest județ. Județul Satu Mare este pe ultimele locuri în clasamente când vine vorba de proiecte câștigate, depuse, în curs de implementare.
Ceea ce cu foarte mult tact a exprimat domnul președinte, dar și actualul primar, care spuneau ca avem câteva milioane de euro rata de atracție a fondurilor europene. Este vorba de MasterPlanul APASERV, de apa-canal semnat prin 2012,care a început în implementare în 2014. În aceasta logica,acel proiect mărește rata de fonduri europene atrase.
Uitați-vă la infrastructura, se vede cu ochiul liber cât de puține fonduri sunt atrase și investite. Ajunge sa mergem pe la Păulești pana la Borlesti pe Dj173, unde de 4 luni tot ce au făcut a fost sa pună balize la gropi. Lucrările care se fac la drum pe acel tronson sunt un dezastru, e decopertat 3-4 cm după care e acoperit iar cu asfalt, care va tine cel mult pana în primăvara.

Așa arată la Satu Mare atragerea de fonduri europene. În acești 4 ani Consiliul Județean nu a făcut nimic pentru infrastructura rutiera și implicit nici pentru turism, care nu se poate face fără infrastructura rutiera. Și asta îmi spun și oamenii cu care ma întâlnesc. Ce a facut Consiliul Județean în Tara Oasului pentru turism? Nu au făcut nimic, în afara de a merge la Luna Șes sa își facă niște poze. Avem niște locuri unice în țară la noi în județ care niciodată nu au fost puse în evidență. “, a declarat Adrian Cozma.

Acesta a mai vorbit despre sectorul agricol, în speță despre fermieri, pentru care Consiliul Județean nu a făcut nimic, aceștia neavând sprijin pentru depozitare sau vânzarea mărfii.
” Când am început activitatea în agricultura nu știam pe cine ne bazam. Am descoperit mai târziu ca sunt 10 instituții ale statului care te controlează și nici una care te ajuta. Consiliul Județean promitea de câtevi ani ca face un scut antigrindina, dar totul a rămas promisiune, iar noi facem agricultura tot 50% cu ce știm și 50%cum ne lasă domnul.
O alta problema la noi este piața agroalimentară, acolo unde pe noi ne bate vântul și soarele, în spatii inadecvate, nicidecum asa cum ar trebui sa arate o piață agroalimentara adevărată.
Mai apoi avem problema cu cei de la mesele din piețe, care nu sunt nicidecum producători, ci sunt intermediari sau mai rău, importatori, pentru ca micii producători nu au primit sprijin sa aibe un loc unde sa își depoziteze legumele și fructele, astfel ca ceea ce produc micii producători se strica pe tarabe ajunge palinca, iar în ianuarie importam mere si alte fructe și legume din Polonia. “, a declarat și tânărul Bartok, candidat la Consiliul Județean.

” Ce se întâmplă dacă erau alegerile în iulie? Se vedea mai tare dezastrul, căci între timp au mai reușit sa scoată câte un utilaj pe drum și sa mai pară că mai lucrează ceva. ” a mai completat Adrian Cozma.

La conferința a luat parte și primarul din comuna Păulești, Zenoviu Bontea, care a prezentat cum a găsit comuna acum 4 ani, după 26 de ani de administrație UDMR.
Acesta a făcut câteva referiri și la războiul pornit de UDMR împotriva sa, cu scopul de a recâștigat primăria Păulești, după 4 ani în care el a condus-o și a dezvoltat comuna.
” Mi-am depus candidatura pentru postul de primar și am fost atacat în 5 procese consecutive și toate pierdute și chiar de UDMR. Domnul Pataki a declarat chiar astăzi ca indiferent cine va câștiga la Păulești, el tot ca contesta alegerile din Păulești. Programele pe care le propun ei nu sunt reale și realizabile în comuna Păulești cum nu sunt nici cele de la județ, de aceea oamenii nu le apreciază.

Mai mult domnul președinte își permite sa arunce diferite acuze chiar în plenul de Consiliul Județean, ceea ce nu se face, nu e echitabil.”, a declarat Bontea Zenoviu.

Acesta a declarat că dovadă îi stau toate plăcile de la marginea șantierelor începute în mandatul sau, fie ca vorbim drumuri, de scoli renovate sau construite de la zero sau de renovarea cămine culturale. La acestea se adaugă asfaltarea de drumuri județene, iluminatul public, iar pentru mandatul viitor având pregătit proiectul de introducere a rețelei de gaze naturale în trei sate ale comunei.

Adrian Cozma a adus în discuție și alt subiect si a mai vorbit despre soarta echipei de fotbal Olimpia Satu Mare, despre care afirma ca a fost îngropat de Consiliul Județean în 2017, prin faptul că cei de la Consiliul Județean a refuzat sa își plătească îndatoririle fata de club ca mai departe clubul sa își plătească datoriile.

” Eu promit ca de centenar, anul viitor, Olimpia va sărbători centenarul cu Olimpia în viata. Promit sa sprijin sportul, în special sportul de masă, mai ales sportul rege, cel mai iubit, cu cel mai mare public. Iar vorbind despre stadion, acesta pare abandonat, deși au existat fonduri pentru reabilitarea lui care puteau fi atrase eu vreau sa îl redau sportului. Cat despre tradiția Olimpiei, susțin echipa suporterilor care duc mai departe numele și istoria acestei echipe pentru care vom găsi varianta juridica pentru a o aduce sub protecția Consiliului Județean, pe tur finantare”, a mai declarat Adrian Cozma, candidatul PNL la Consiliul Județean Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0