Ionuț Oneț, președintele interimar PSD, acuza prefectul Radu Bud de favorizarea primarilor liberali la împărțirea banilor de la Guvern

HomeCampanie electorala

Ionuț Oneț, președintele interimar PSD, acuza prefectul Radu Bud de favorizarea primarilor liberali la împărțirea banilor de la Guvern

După mai bine de o săptămână și jumătate în care nimeni de la PSD nu a dat ochii cu presa un cadrul unei conferințe, președintele interimar Ionuț Oneț

Kereskenyi Gabor prezintă cum a preluat orașul din punct de vedere al infrastructurii și ce a dezvoltat în 4 ani de mandat
Cosmin Rațiu primar: priorități pentru creșterea calității vieții în municipiul Satu Mare
Candidatul Radu Panait își propune să rezolve problema spațiilor verzi din oraș – vezi ce planuri are
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După mai bine de o săptămână și jumătate în care nimeni de la PSD nu a dat ochii cu presa un cadrul unei conferințe, președintele interimar Ionuț Oneț a convocat o întâlnire cu jurnaliștii pentru a transmite un mesaj, la unison cu toate organizațiile județene PSD din România.

“Vreau sa discut astăzi despre modul în care Guvernul Orban împarte în aceste zile banii publici. Acești bani publici, adică 57 de milioane de lei au fapt, sin punctul nostru de vedere, cumpărarea primarilor la bucata. Dacă ne referim la județul nostru va pot spune ca primarii PNL au primit fonduri de 9,4 milioane iar primarii PSD de doar 4 milioane de lei. Vreau sa ii spun domnului prefect, ca nu asa se aloca banii, ci în urma unor discuții cu care se confruntă fiecare comunitate. Nu cred ca din birou trebuie sa suni primarii și sa le spui sa depună cerere pe 250.000 lei, ca nu el împarte banii ci Guvernul României. Mai mult, la nivel național nici un municipiu reședința de județ condus de PSD nu s-a alocat nici un leu.
Fiecare primărie condusa de PNL a primit suma de 450.000 lei iar cele PSD doar 250.000, căci asa le-a cerut prefectul.

Ba mai mult, cei doi primari, Domnul Mitică de la Odoreu și Torok de la Medies au primit sume mult mai mari decât primarii PSD, respectiv 450.000 la Odoreu și 850.000 lei la Medies. Când aveam Guvernul PSD nu se ținea cont de culoarea politica a administrațiilor locale, ba mai mult primarii PNL au primit mai mulți bani, pentru ca aveau nevoie. Dar acum totul se împarte pe criteriu politic.

Mai am un mesaj pentru domnii Albu și Cozma, de ce nu i-ați spus domnului Orban sa nu ciunteasca pensiile părinților și bunicilor noștri? Nu ați respectat cei 80.000 de pensionari din județ pentru majorarea punctului de pensie.
De ce i-ați abandonat pe vârstnicii din județul Satu Mare și România? Dacă PSD nu ar fi trecut anul trecut prin parlament creșterea de 40% a pensiilor, astăzi nici cei 14% nu s-ar fi oferit”, a transmis președintele interimar PSD, Ionuț Oneț.

Acesta a completat ca guvernul Orban a pus bătrânii sa suporte costul clietelismului politic, al licitațiilor cu dedicație, al achizițiilor fără noima făcute de liberali.
Ionuț Oneț a mai cerut sa existe o măsură unitara pentru toate comunele din județul Satu Mare și din România, indiferent de culoarea politica.

La întrebarea colegilor jurnaliști, Ionuț Oneț a vorbit și despre primarii trecuți din barca PSD în barca celor de la PNL.

“Noi am trimis o adresa prin care am cerut eliberarea din funcție a celor doi primari, de la Odoreu și a viceprimarului cu atribuții de primar de la Medies, după schimbarea partidului dar încă nu am primit nici un răspuns de la prefectul Radu Bud. Cred ca instituțiile abilitate trebuie sa se sesizeze, pentru ca eu consider ca se încalcă legea. Când e vorba de respectat legea nu cred ca ar trebui sa conteze din ce formațiune politica fac parte acei primari”, a mai specificat Ionuț Oneț.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0