Schimb de replici dure între consilierul județean Beșeni și deputatul Petric pe tema implicării Bisericii în campanie

HomeCampanie electorala

Schimb de replici dure între consilierul județean Beșeni și deputatul Petric pe tema implicării Bisericii în campanie

Schimb dur de replici între deputatul Petric și consilierul județean Valer Beșeni, pe tema implicării Bisericii în campania electorală. Cel care a dat

Marcela Papici își dorește să deschidă 5 cabinete parlamentare care să ajute producătorii cu promovarea și consilierea
USR PLUS prezintă încă un exemplu de ”competență” a administrațiilor sătmărene
Octavian Petric le mulțumește sătmărenilor pentru căldură cu care l-au primit în campania electorală
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Schimb dur de replici între deputatul Petric și consilierul județean Valer Beșeni, pe tema implicării Bisericii în campania electorală. Cel care a dat „tonul” a fost consilierul Beșeni, care l-a acuzat pe deputatul Petric că le cere preoților să îl promoveze în rândul enoriașilor.

Deputatul Petric nu a lăsat mult așteptată replică, acesta răspunzându-i consilierului județean:

„,,Înțeleg că v-ați molipsit de la PSD-ul condus de Mircea Govor și vă deranjează prezența oricărei persoane care vă poate periclita înțelegerea neortodoxă din umbră sau procentele la care sperați ca să conduceți singuri.

Constat că de mâhnire și de stupoare mințiți la modul grosier, ca să vă parafrazez! Nu sunteți în măsură să evaluați activitatea mea, până când nu vă evaluați propria activitate. În loc să manipulați sătmărenii cu atacuri abracadabrante și să aruncați gratuit cu noroi, vă recomand să vă prezentați proiectele, să le spuneți sătmărenilor ce ați făcut în ultimii patru ani în Consiliul Județean Satu Mare, dvs. și colegii dvs. Îmi pare rău să constat că sunteți un păpușar care a primit ordin pe unitate de la șefii care oficial nu fac politică, dar neoficial vă manevrează.

Dacă vorbiți de Codru că a rămas cea mai năpăstuită zonă din județ, trebuie să vă reamintesc în caz că ați uitat că sunteți consilier județean și că partidul din care faceți parte, PNL, se află în alianța care conduce Consiliul Județean Satu Mare. Mai mult, aveți postul de vicepreședinte la Consiliul Județean, iar până la un moment dat ați avut ambele posturi de vicepreședinți. Ceea ce înseamnă că aveați în fișa postului realizarea de investiții pentru Codru și pentru tot județul Satu Mare. Împreună cu UDMR sunteți responsabili pentru tot ceea ce nu s-a făcut și s-ar fi putut face!

Referitor la drumul județean din Codru, chiar colegul dvs. Adrian Cozma ataca zilele trecute conducerea Consiliului Județean pentru că nu a modernizat drumul. Iar despre dvs. tot el spunea că nu ați avut niciun proiect de când faceți umbră în Consiliul Județean.

Eu ca și parlamentar nu am în fișa postului lucrări de investiții, dar am depus efort și prin amendamente la Legea Bugetului am atras fonduri pentru cele mai mari lucrări de investiții care se desfășoară acum în județul Satu Mare. Iar dacă vorbim despre Codru, vă reamintesc doar că Podul dintre Seini și Pomi devine realitate datorită demersurilor pe care le-am făcut ca și parlamentar în urmă cu cinci ani.

Așadar, vă întreb ce ați făcut pentru Codru? Ce ați făcut pentru județul Satu Mare? De ce arată Autostrada Codrului cum arată? De ce nu au fost implementate proiectele de infrastructură pentru care Guvernul Victor Ponta a alocat de 5 ani peste 700 de milioane de lei prin PNDL 1 ( și mă refer aici doar la drumurile județene)? Voi, cei de la PNL, trebuie să răspundeți! Voi gestionați banii județului!

Referitor la biserici: Eu merg la biserică în fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare. Preoții mă cunosc, toți credincioșii mă cunosc. Sunt un ortodox practicant, care ajută Biserica nu de ieri de azi, ci de când mă știu. Dacă veți merge în bisericile din Satu Mare veți găsi în chitanțiere numele meu. Multe chitanțiere! Pentru că am ajutat bisericile dezinteresat, așa cum am ajutat și credincioși aflați la ananghie. Am ajutat și ajut deoarece consider că așa este normal să o fac. Vă asigur că dacă preoții îmi pronunță numele o fac din convingere și nu pentru că le spun eu să o facă. O fac pentru că eu am ajutat Biserica, și nu doar Biserica Ortodoxă, ci toate confesiunile. Biserica este deschisă pentru toată lumea, e mare păcat că dvs. și colegii dvs. mergeți la Biserică și contactați preoții doar în campania electorală și doar ca să vă puneți fotografiile pe Facebook. Este mare păcat că încercați să faceți trocuri politice cu preoții oferindu-le posturi pentru soții. Nu sunteți altceva decât un PSD aflat în derivă!

Aș aprecia atât eu cât și sătmărenii ca data viitoare când intrați în dispute electorale să prezentați ce ați făcut voi, cei de la PNL, pentru Satu Mare și pentru Codru. A fi politician nu înseamnă doar să mergi la ședințe și să-ți iei indemnizația, înseamnă să-ți pese de oameni și să-i ajuți.

Vă recomand mai multă reținere când faceți afirmații la adresa mea. Sătmărenii știu fiecare ce am făcut și nu cad în capcana întinsă de politicieni mărunți!”, este răspunsul lui Octavian Petric.

Valer Beșeni, consilier județean PNL nu s-a abținut și a mai pornit un atac la adresa deputatului Petric, totul derulându-se prin presă și postări pe rețelele de socializare:
„„Stimate domnule Octavian Petric – prea bine cunoscut deputat PSD, Pro România și cam atât. Vă mulțumesc pentru epistola pe care mi-ați trimis-o, cu toate că ați ignorat esența nemulțumirii mele, și anume cea legată de îndemnul fățiș al preotului din Bârsău în favoarea dumneavoastră, pentru a fi votat pentru președinția Consiliului Județean! Până la urmă, pot să vă înțeleg și disperarea: din tot ce v-ați imaginat nu a rămas aproape nimic, așa că vă aflați în fața celei mai usturătoare înfrângeri din întreaga dumneavoastră carieră politică. Dar despre asta, am putea discuta luni, 28 septembrie, la o cafea. Pentru unul din noi doi, precis că aceasta va fi foarte amară. Ne acuzați pe noi că suntem asemenea PSD-ului, partid care de fapt, pe dumneavoastră v-a făcut de două ori deputat! În ceea ce mă privește personal – dacă ați fi fost curios de activitatea la Consiliul Județean – ați fi putut constata că eu sunt consilier județean, abia de câteva luni, și pentru ceea ce am făcut în acest scurt răstimp, dau socoteală în fața celor care m-au votat. Spuneți la un moment dat, că sunt un „păpușar” care aș fi manevrat, ori se știe că păpușarul este cel care manevrează, nu? După câte se vede, este mai greu cu logica și proprietatea termenilor, în cazul dumneavoastră! Cât despre aerele de superioritate și aroganța cu care-mi răspundeți, acestea îmi amintesc de un vechi proverb care vorbește despre fudulia celui puțin la minte. M-aș bucura dacă schimbul acesta de mesaje s-ar opri aici. Oricum despre morți – „politic – de data aceasta!” – numai de bine!”, este replica consilierului județean PNL.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0