ANALIZĂ!!! De ce cer liberalii demisia lui Adrian Albu – rezultate slabe, campanie slabă

HomeActualitateOpinii

ANALIZĂ!!! De ce cer liberalii demisia lui Adrian Albu – rezultate slabe, campanie slabă

Tot mai multe voci din cadrul PNL Satu Mare cer demisia lui Adrian Albu. Ce-i drept, nu sunt voci ale unor lideri consacrați din PNL Satu Mare. Bine,

MESAJUL ZILEI DE ASTĂZI, 2 octombrie a.c. – mesaj pentru publicul larg
Restricții privind oprirea și parcarea în Micro 17. Început lucrările la parcări
Unui oșan i-au ars un ATV, două frigidere și o mașină într-un incendiu. Focul a fost pus intenționat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tot mai multe voci din cadrul PNL Satu Mare cer demisia lui Adrian Albu. Ce-i drept, nu sunt voci ale unor lideri consacrați din PNL Satu Mare. Bine, pe lângă Adrian Albu nici nu s-a prea ridicat un lider vocal și cu idei proprii, cu excepția lui Adrian Cozma, care a fost un lider de opinie în PNL și înainte să fie Adrian Albu președinte al organizației județene.

Până acum doar Romeo Pop, fost consilier local, cam subjugat în exprimarea ideilor proprii în mandatul de consilier local, și Augustin Istoc, fost membru de partid, i-au cerut demisia liderului PNL Satu Mare, dar frământări interne există mai multe în acest sens.

Ce e de reproșat la Adrian Albu?

Păi reproșurile au început înainte de campania electorală, cam cu un an și jumătate, când Albu i-a cerut lui Cozma să nu îi mai supere pe sefii ( zicea el colegii de guvernare locală) și a încercat să îl dea afară din partid.

Dar acum reproșurile se întețesc, pe baza rezultatelor slabe obținute de Adrian Albu la alegerile locale pentru funcția de primar. Bine, nici la Consiliul Local nu a tras prea mult lista în sus, pentru un partid care are în spate guvernul și pentru un om care a fost viceprimar.

Dar să revenim la rezultatele individuale ale lui Adrian Albu. Acesta a obținut 3681 de voturi, pe municipiul Satu Mare, un număr care l-a clasat doar pe locul 4. Nimeni, nici chiar el nu se aștepta să îl bată pe Kereskenyi Gabor deși furase sloganul de la Coica cu „ singurul candidat care îl poate bate pe actualul primar”. Drept e, că nu ne-a zis la ce poate să îl bată, că la adunat voturi e clar că nu.
Durerea mare este că, venit după 4 ani de stat în umbră și în gardă pe la cabinetele medicale, Dorel Coica a cam șters pe jos cu Adrian Albu, cu toate că PNL-ul este pe val și PSD este în pica. Dar cum zice toată lumea, la locale se votează omul, nu partidul, deci omul Adrian Albu nu are priză la publicul sătmărean.
Bai mai mult, un alt partid de pe zona de dreapta, USR, cu un candidat venit de nicăieri, de care râdea chiar Albu într-o emisiune TV, l-a bătut și mai rău, cam fără drept de apel, printr-o campanie mult mai actuală zilelor noastre.
Acesta e doar primul motiv, pentru că în partid se pune problema așa:

Cum poate Albu să fie lider în organizația județeană, când Cozma a luat un număr mai mult decât dublu de voturi față de el, în municipiul Satu Mare, respectiv 7385. Deci nu e de vină partidul, de bai e omul și oamenii asociază partidul cu Cozma nu cu Albu ca reprezentativitate a ideilor.

Mai mult, toată lumea vorbește despre emisiunea de la ITV în care Adrian Albu i-a luat apărarea lui Kereskenyi Gabor atunci când acesta era atacat de Radu Panait, arătând o slăbiciune a acestuia pentru cel care i-a fost șef timp de patru ani și nu partener.

La Timișoara, Robu, fostul primar, și-a dat demisia a doua zi după pierderea alegerilor iar liberalii sătmăreni încep să ceară și din partea lui Adrian Albu aceeași atitudine fair-play politică.

Rămâne de văzut dacă acesta va ceda presiunilor și rămâne de văzut dacă se vor ridica și lideri din județ, precum primari cu vechime, care să facă acest lucru.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0