Patru zboruri externe noi de pe aeroportul Oradea. Ce au făcut cei din Primăria Oradea și nu a făcut Consiliul Județean Satu Mare

HomeActualitate

Patru zboruri externe noi de pe aeroportul Oradea. Ce au făcut cei din Primăria Oradea și nu a făcut Consiliul Județean Satu Mare

Bihorul se dezvoltă, se dezvoltă și se dezvoltă și parcă nu încetează să se dezvolte și să ne arate câte lucruri se pot face atunci când se vrea, mult

Doi directori noi în instituțiile deconcentrate. Cine sunt ei și unde
Bărbatul care a spart magazinul Zidul Chinezesc a fost arestat pentru 24 de ore
Restricții de circulație, de joi, pe strada Vulturului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Bihorul se dezvoltă, se dezvoltă și se dezvoltă și parcă nu încetează să se dezvolte și să ne arate câte lucruri se pot face atunci când se vrea, multe la care sătmărenii nici nu se gândesc, pentru că au alte nevoi mai stringente și mai arzătoare.

De exemplu Primăria Oradea, care manageriază aeroportul, ( la noi o face Consiliul Județean) a reușit să atragă o nouă companie pentru aeroportul Oradea, Ryanar, care va opera patru zboruri externe, ceea ce la Satu Mare nici nu se poate visa. Aici la noi se discută de vreo 3 ani de o nouă cursă a celor de la Wizz, dar nu s-a concretizat de atunci nimic, iar noul director al aeroportului, adus cu surle și trâmbițe( cică prin concurs) nu s-a afirmat prin nimic.

Ce au făcut cei de la Primăria Oradea?

Au pus la bătaie un grant de 1 milion de euro pentru compania care dorește să opereze zboruri de pe aeroportul Oradea, mai exact îi scutește de taxele practicate și susține o parte din costurile companiei aeriene pentru prima perioadă de operare. Bineînțeles că nu au fost atât de proști încât să lase contractul fără condiții ferme și cu siguranță compania aeriană are de stat câțiva ani buni pe la Oradea, chiar și când se vor termina banii din grant.

Astfel de pe Aeroportul Oradea vor exista următoarele zboruri regulatE:

„Urmare a comunicării rezultatului selecției pentru acordarea ajutorului de stat companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID 19, compania aeriană RYANAIR anunță reluarea zborurilor regulate de pe Aeroportul Oradea, începând cu luna Decembrie 2020 pe următoarele destinații:
✈️Londra Stansted, în zilele de marți și sâmbătă;
✈️Dusseldorf Weeze, în zilele de luni și vineri;
✈️Milano Bergamo, în zilele de luni și vineri;
✈️Bologna, în zilele de luni și joi.
Fiecare destinație va fi operată cu o frecvență de 2 zboruri/săptămână.
După nenumărate încercări eșuate de a crea un parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria Oradea a demarat, pe cont propriu, o schemă locală de ajutor de stat în valoare de 1 milion de euro pentru atragerea de operatori pe Aeroportul din Oradea.
Funcționarea aeroportul este crucială pentru noi toți, pentru dezvoltarea județului nostru!”, transmite primăria Oradea.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0