Cinci ani de la incendiul de la Colectiv – un sătmărean a fost printre victime

HomeActualitate

Cinci ani de la incendiul de la Colectiv – un sătmărean a fost printre victime

Data de 30 octombrie va rămâne pentru mulți zeci de ani de acum înainte un moment de reper și de cotitură pentru istoria contemporană a României, deși

Gospodăria unei familii din Balta Blondă a fost salvată la timp de pompierii sătmăreni
Many Gyenes a urcat pe locul 2 la clasa Motto, cu 2 zile inainte de finalul Dakarului
O elevă din Ardud a fost bătută de agentul de pază de la Folda Security
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Data de 30 octombrie va rămâne pentru mulți zeci de ani de acum înainte un moment de reper și de cotitură pentru istoria contemporană a României, deși este un episod trist din care, la cinci ani distanță de evenimentele de la Colectiv, nu prea am învățat mare lucru ca și popor.

64 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele fizice și psihice după acest eveniment. Un incendiu pornit într-un club, în timpul unui concert, avea să schimbe doar pe termen scurt câteva lucruri, politice, dar pe termen lung schimbările dorite în acel moment, nu au venit.

Un sătmărean, Andrei Viorel Bud, din Negrești, student la București, s-a aflat atunci printre victime, el suferind răni la nivelul brațelor, dar din fericire a scăpat doar cu atât.
Andrei se afla împreuna cu un prieten la concertul din clubul Colectiv în acea noapte și era chiar în fața scenei. Din fericire a reușit să se salveze și să sufere doar răni care s-au putut vindeca, chiar dacă a stat mai bine de o săptămână în spital.
Andrei era olimpic national la matematică iar prezența sa în club era un mod de relaxare, dar și de a răspunde unei invitații a unui prieten. Un factor important în recuperarea lui Andrei Bud a fost și pozitivismul său.

Are arsuri de gradul doi pe mâini care îi sunt bandajate. Face haz de necaz şi spune că este ca un boxeur. Andrei a fost chiar în faţă şi când au început artificiile a venit spre el focul acela care i-a ars părul şi el de acolo a rămas cu aceste arsuri, nu au căzut obiecte pe el”, declara la acel moment Viorel Bud, tatăl lui Andrei, pentru adevarul.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!