Marcela Papici propune sesiuni zilnice de comunicare și informare pozitivă cu privire la situația epidemiei de coronavirus

HomeActualitate

Marcela Papici propune sesiuni zilnice de comunicare și informare pozitivă cu privire la situația epidemiei de coronavirus

Comunicarea autorităților în toată această perioadă a pandemiei a fost una extrem de deficitară și greoaie. Jurnaliștii s-au luptat pur și simplu cu a

Din această noapte începe spălarea trotuarelor și a străzilor. Vezi când e programată strada ta
Gală de MMA, la Satu Mare. Meciuri care se vor încheia cu sânge și multă adrenalină
Tânăr prins de polițiștii locali și cei municipali în timp ce tăia alarma de la un magazin de pe Drumul Careiului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comunicarea autorităților în toată această perioadă a pandemiei a fost una extrem de deficitară și greoaie. Jurnaliștii s-au luptat pur și simplu cu autoritățile pentru a obține informații cu privire la ceea ce se intamplă în centrele de carantină, în spitale, la DSP și tot ceea ce ține de cei care manageriază această epidemie.

Intr-un final autoritățile au decis să creeze o comunicare unidirectionala, in care transmit doar ce vor, respectiv numărul de noi imbolnăviri și numarul de decese…si cam atât. Jurnalistii au fost blocați pe grupurile de comunicare și nu mai pot transmite intrebari și nu mai pot solicita informații.

Candidatul independent la Camera Deputaților, Marcela Papici, propune un alt tip de abordare al comunicărilor din partea autorităților, comunicări practice și educative pe această temă.

„De la nivel central si pana la nivel local, autoritatile aleg sa impuna, nu sa comunice. Aleg sa decida autoritar, nu sa se consulte si sa comunice constant si eficient.
Aleg sa ia decizii politice in detrimentul celor spre binele populatiei.
Cum as face eu?
Zilnic, la acceasi ora, as comunica, cu riscul sa ma repet, sa plictisesc sau sa irit, informatii de interes public. Acestea nu se rezuma la purtarea mastii si numarul de infectati.
Comunicarile ar trebui sa faca referire la numarul de persoane prezente in UPU, timpi de asteptare, gradul de umplere a paturilor covid si noncovid, numarul de donatori de plasma/sange integral, incidenta infectarilor pe localitati, laboratoare care fac testari, proceduri si pasi in cazul in care cineva e pozitiv.
O populatie corect informata si constant informata e o populatie care se poate simti importanta si parte a echipei.„, transmite candidatul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0