USR se ține de cuvânt! Parlamentarii USR și-au dat demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale

HomeActualitateCampanie electorala

USR se ține de cuvânt! Parlamentarii USR și-au dat demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale

În această perioadă au circulat multe zvonuri referitor la pensiile speciale, dar adevărul e că USR e singurul partid din România care s-a luptat cu a

Liderii PSD din județele din Nord-vest rămân fideli lui Liviu Dragnea, cât timp nu exista o decizie definitivă
AUTONOVA reprezentata la evenimentul de afaceri organizat de Dassault Systèmes in colaborare cu Business France
Cristian Pădurariu, fotbalistul prins că paria pe rezultatele echipei sale
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În această perioadă au circulat multe zvonuri referitor la pensiile speciale, dar adevărul e că USR e singurul partid din România care s-a luptat cu adevărat pentru eliminarea pensiilor speciale.

In 2017 au depus un proiect de lege în acest sens, inițiativă nemaiîntâlnită până la acel moment. Totuși, vechea clasă politică a amânat cât a putut de mult votul pentru acest proiect. Până în 28 ianuarie 2020 când nu au mai avut încotro. Atunci au votat pentru menținerea pensiilor speciale 113 deputați PSD-iști  (unul s-a abținut), 72 PNL-iști (unul a votat împotrivă), 10 de la PMP, 5 de la PRO ROMANIA (4 s-au abținut) și 3 de la ALDE (8 s-au abținut). Toți cei 23 de deputați USR au votat pentru eliminarea pensiilor speciale.

În ceea ce privește demisiile parlamentarilor din USR, acest gest garantează și era singura formă prin care puteau să nu primească pensii speciale. Legea prevede clar că doar dacă ai minim un mandat complet, poți beneficia de pensie specială.

Spre deosebire de președintele PSD, Marcel Ciolacu, care chiar dacă și-a dat demisia, tot va beneficia de pensie specială pentru că are un mandat complet (2012-2016), parlamentarii USR nu vor beneficia de acest privilegiu.

Rămâne de văzut, în 6 decembrie, câți români apreciază gestul de onoare făcut de USR-iști.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!