Cetatea Ardudului se va schimba radical – devine un centru cultural în aer liber

HomeActualitateCampanie electorala

Cetatea Ardudului se va schimba radical – devine un centru cultural în aer liber

Cetatea Ardudului, care a fost și până acum un punct de atracție în județul Satu Mare, se va schimba radical și va evolua într-un centru cultural în a

„Hristos a Înviat” – Primăria Santău urează Sărbători Fericite tuturor sătmărenilor
Consiliul medical, corpul medical si conducerea spitalului îi răspund doctorului Virgil Enătescu, în urma acuzațiilor făcute la ședința Consiliului Județean
BASCHET | Meci dificil pentru elevele lui Lopez
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cetatea Ardudului, care a fost și până acum un punct de atracție în județul Satu Mare, se va schimba radical și va evolua într-un centru cultural în aer liber, asta după ce primăria Ardud a câștigat un proiect cu finanțare europeană prin care va aduce investiții acestui loc.

S-ar putea ca acest proiect să fie un ultim cadou al primarului Ovidiu Duma pentru ardudeni, dacă votul de duminică va decurge conform sondajelor și edilul va primi din partea cetățenilor un loc în Senatul României.

„Sunt bucuros să #anunț că eforturile nostre nu au fost în zadar și în urma depunerii proiectului cu numele “Promovarea turismului istoric și cultural transfrontalier bazat pe moștenirea lui Pintea Viteazu” în parteneriat cu localitatea Velyatin, Ucraina, în cadrul Programului de cooperare transfrontaliera HUSKROUA ENI CBC 2014-2020, #OrașulArdud a fost declarat câștigător, obținând cel mai mare punctaj din sute de proiecte înscrise, ajungând astfel pe #prima poziție în prioritățile programului de finanțare.
Principalul obiectiv al proiectului este creșterea potențialului turistic din zonă și promovarea istoriei transfrontaliere și a patrimoniului cultural ca valoare comună europeană prin investirea în conservarea, reamenajarea și renovarea siturilor istorice.
▪️Lucrările din zona Cetății vor definitiva reabilitarea efectuată în 2012 și vor adăuga noi facilități pentru organizarea de evenimente publice: spațiu în aer liber pentru festivaluri, scări modulare din lemn,
scenă modulară, teatru în aer liber cu 500 de locuri. Parcul Cetății va include un parc cu alei, mese, bănci, amenajări florale și arboricole. Lacul va fi curățat și amenajat cu ponton și ambarcațiuni mici. Zona va fi reconfigurată pentru activități medievale și tradiționale. (căsuțe din lemn, corturi, etc). Tabăra Micilor Cavaleri va fi o zonă dedicată evenimentelor educaționale, medievale pentru copii, dar și pentru divertisment și aventură prin construirea unor structuri specifice (turnuri, tunel între turnuri, panouri de cățărat, palisade, tir cu arcul, leagăne etc)
▪️Conceptul amenajării este unic în țară și va fi o zonă de agrement și petrecere a timpului liber într-o manieră inedită pentru vizitatori de toate vârstele, din județ și din țară.
➖Bugetul total al proiectului este: 1.610.955€”, transmite Ovidiu Duma
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!