Vama Petea sub asediu romanilor care se întorc la muncă în străinătate

HomeActualitate

Vama Petea sub asediu romanilor care se întorc la muncă în străinătate

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în preze

Un copil de 15 ani a fost prins la braconaj cu câini. Vânase un căprior
OPINIE!!! Câți membrii PSD Satu Mare au curajul Ecaterinei Andronescu? Toți merg pe ideea : „Vorbește în pungă, că te ascult mai încolo”
Dosar penal și autoturism reținut, „cadouri” pentru un bărbat din Odoreu care făcea trafic de țigări
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ca urmare a faptul ca sărbătorile de iarnă s-au încheiat şi mulți cetăţeni români se întorc în statele din vestul Europei, unde au reşedinţa, în prezent, pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, se constată o creştere a numărului de persoane care s-au prezentat la control. In plus, în contextul pandemic, autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare cu privire la persoanele care urmează să intre în Ungaria. Acest fapt a determinat mărirea timpului de aşteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la PTF Petea.
Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum și a arterelor de control deschise , pe sensul de ieşire din ţară în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.
La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.
Astfel, în continuare, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor:
• pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
• pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek, P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Borş II – Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;
• pe raza jud. SatuMare: P.T.F. Urziceni – Vallaj şi P.T.F. Petea – Csengersima.

Sursa : Politia de frontiera
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0