Noul primar din Tășnad vrea să facă din ștrandul din oraș o sursă de venit, nu doar o atracție turistică

HomeActualitate

Noul primar din Tășnad vrea să facă din ștrandul din oraș o sursă de venit, nu doar o atracție turistică

Pentru orașele mici, un ștrand cu apă termală, cum este la Tășnad, poate reprezenta principala sursă de venituri la bugetul local, pe lângă taxele și

Pe surse – informații la cald – PSD e între 15% și 20% în județ
Satu Mare, orașul sinucigașilor? Un bărbat a vrut să se arunce în Someș, de pe podul de fier
Provocare pentru părinți și copii! Fă-ți copilul cavaler sau prințesă la MedivArtFest Ardud
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru orașele mici, un ștrand cu apă termală, cum este la Tășnad, poate reprezenta principala sursă de venituri la bugetul local, pe lângă taxele și impozitele colectate de la cetățeni. Doar că la Tășnad ștrandul nu este atât de profitabil cum s-ar crede reușind să facă un profit infim raportat la cheltuielile de funcționare pe care le are.

Pentru a crește cifrele din dreptul profitului, noul primar al Tășnadului a înțeles că e cazul să dezvolte zone ștrandului și toate facilitățile pe care le oferă, continuând proiectul legat de un nou foraj, moștenit de la vechiul primar, dar și adăugând investiții noi pe listă în ceea ce privește ștrandul.

Adrian Farcău ne spune că în 2021 „dorim să continuăm toate demersurile pentru a obține un nou foraj de apă termală. Avem o investiție și un contract semnat legate de construcția unui bazin acoperit în Stațiune, modernizarea parcărilor și a accesului în stațiune. Ștrandul va avea garderobe renovate, un loc de joacă modernizat pentru copii, zonarea plajei adică și să fie cel puțin două zone în care vor fi amplasate șezlongurile fixe”.
El mai are în plan modernizarea anumitor lucruri din oraș, precum: străzile care au nevoie de reparații, parcului din centrul orașului care este în stare avansată de degradare, modernizarea sistemului de iluminat public cu un sistem inteligent de telegestiune și multe altele.
Locuitorii orașului Tășnad vor avea parte și de o piață mult mai îngrijită deoarece, se vor face reparații la tarabe, se vor schimba acoperișurile tarabelor și va plasa o toaletă în incinta pieței.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!