Încă un pod peste Someș în județul Satu Mare! De această dată la Medieș

HomeActualitate

Încă un pod peste Someș în județul Satu Mare! De această dată la Medieș

Până în urmă cu 2 ani, ideea unui nou pod în județul Satu Mare părea doar un vis frumos imposibil de realizat. De atunci și până acum s-au realizat do

Primarul Kereskenyi Gabor s-a vaccinat
O sătmăreancă dispărută de la domiciliu, căutată în tot județul. Sunați la 112 dacă ați văzut-o
Supermarketurile s-au săturat să le fie folosite parcările pe post de piață de mașini pentru samsari – acum blochează roțile
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Până în urmă cu 2 ani, ideea unui nou pod în județul Satu Mare părea doar un vis frumos imposibil de realizat. De atunci și până acum s-au realizat două poduri – cel de la centură și cel de la Pomi, ambele urmând să se deschidă anul acesta circulației auto, iar cel de-al treilea pod este în lucru, cel din municipiul Satu Mare, de pe strada Ștrandului.

Astăzi se anunță un nou pod în județ, de această dată în localitatea Medieș, mai exact satul Potău, care va face legătura cu Țara Codrului, primarul Mark Torok semnând contractul de finanțare pentru această investiție în această săptămână. Drumul de la contract la finanțarea propriu zisă și la construcție e un drum anevoios, dar măcar există o mică speranță în acest sens.

Un astfel de pod a fost și în planurile pe termen lung a celor de la Alu Menziken, firma de componente de aluminiu pentru avioane care a deschis fabrica de la Medieș, pentru a putea să își extindă astfel aria de căutare a forței de muncă. Nu e exclus ca odată construit acest pod, zona comunei Medieș să se dezvolte din punct de vedere industrial, fiind amplasată perfect din punct de vedere a accesului atât din municipiul Satu Mare, zona Codrului cât și din zona Livada – Seini.

”Dacă ne implicăm,vom avea și rezultate ” afirmă primarul comunei Medieșu Aurit,domnul Marian Torok,care zilele trecute a semnat contractul de finanțare pentru investiția ,,Pod nou peste râul Someș în zona Potau-Cărășeu”, proiect care va aduce plus valoare comunei noastre”, transmit cei de la Primăria Medieșul Aurit.


Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!