Un primar “s-a băgat în față” la vaccinarea anti-covid. Doctorul care l-a ajutat a fost amendat

HomeActualitate

Un primar “s-a băgat în față” la vaccinarea anti-covid. Doctorul care l-a ajutat a fost amendat

Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prior

Ce caută și ce vând sătmărenii pe OLX. Rămâi uimit de cel mai căutat cuvânt!
Șoferii s-au întrecut în acest weekend în alcolemii. La Viile Satu Mare, Tășnad nu se mai teme nimeni de poliție
Tânărul implicat în accidentul de azi noapte de la Tășnad, a decedat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii.

De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate bunicilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale.

Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie.

Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății.

Chiar ieri, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. P. P., conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru “nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

“Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul E. N. (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr P. P.

La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. P. P., afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.

Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași.

Sursa: Ministerul Sănătății
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!