Primarul din Medies vede podul de la Potău ca fiind „strategic”. Finalizare în 2022

HomeActualitateReportaje

Primarul din Medies vede podul de la Potău ca fiind „strategic”. Finalizare în 2022

Anunțul despre noul pod ce se va construi în localitatea Medieș,  mai exact satul Potău, care va face legătura cu Țara Codrului, a fost făcut ieri, ia

FOTBAL ÎN SATU MARE – CLASAMENTELE LA ZI | NIMIC NOU SUB SOARE | ARBITRI SUNT INAMICII TUTUROR
Un altfel de agricultor? Un sătmărean a fost prins cu o cultură de canabis în dulap și 7 kg de muguri
Echipamente de ultimă generaţie pentru combaterea contrabandei cu tigări, în dotarea Poliției de Frontieră
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Anunțul despre noul pod ce se va construi în localitatea Medieș,  mai exact satul Potău, care va face legătura cu Țara Codrului, a fost făcut ieri, iar primarul Medieșului Aurit, Marian Torok, vorbește cu multă încredere despre acest proiect:

*Cât de important este acest pod pentru zona Medieșului?*

M.T.: Este foarte important deoarece, dezvoltă nu numai comuna Medieșu Aurit prin aducerea de forță de muncă de dincolo de pod, pentru că după cum știm, dincolo de pod nu prea există fabrici. La noi, având două fabrici, dintre care una chiar internațională, e un lucru foarte important pentru noi acest pod, dar și din punct de vedere economic.

*Există vreun termen de finalizare al acestui proiect la care  sperați, știind că astfel de investiții pot să fie amânate și prelungite chiar și 10 ani din cauza finanțărilor?*

M.T.: Având finanțarea pe ordin de ministru, eu sper că în momentul în care ni se finalizează contractul, să fie finalizat și podul. Asta însemnând 31.12.2022.

*Această construcție a podului va dezvolta și comuna Medieșu Aurit din punct de vedere industrial?*

M.T.: În primul rând, o să dezvolte comuna Medieșul Aurit și pe urmă tot județul, putem numi podul un pod „strategic”.

*Știu că un astfel de pod era în planurile pe termen lung al firmei Alu Menziken, vor susține și ei acest proiect?*

M.T.: Normal! Și ei îl vor susține și ne vor ajuta. Chiar de când au venit în Medieșu Aurit, ne-au susținut din toate punctele de vedere și cu absolut orice probleme am avut, am apelat la ei și ne-au ajutat. Avem susținerea lor, și mă gândesc și sper să o avem și în continuare.

*Aveți în plan și construirea unui parc industrial în jurul fabricilor existente, ca alternativă la parcul industrial plin din municipiul Satu Mare?*

M.T.: Aș avea o inițiativă, problema este cu disponibilitatea terenurilor, de care primăria nu prea mai dispune deoarece, în jur de 80% au proprietari persoane fizice, persoane juridice, dar o să încercăm să vedem ce putem să facem astfel încât să dezvoltăm și mai mult comuna și să realizăm și un parc industrial.

*Sperăm ca acest proiect să fie finalizat cât mai curând și să nu aibă parte de complicații!*
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!