Cursuri gratuite de parașutism pentru tinerii sătmăreni

HomeActualitateReportaje

Cursuri gratuite de parașutism pentru tinerii sătmăreni

În fiecare an, Aeroclubul Satu Mare, organizează un curs de parașutism, gratuit, pentru tinerii cu vârsta între 16 și 23 de ani neîmpliniți. Simona

Mâncare transportată în condiții jalnice, de parcă ar fi fost gunoi, găsită de oamenii legii într-un camion pe drumurile din județ
ZIUA INTERNETULUI MARCATĂ PRIN ACTIVITĂŢI PREVENTIVE LA ŞCOALA NR. 10 ŞI CENTRUL DE ZI TATIANA
DEZBATERE PUBLICĂ PRIMĂRIA PĂULEȘTI – Planul urbanistic general
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În fiecare an, Aeroclubul Satu Mare, organizează un curs de parașutism, gratuit, pentru tinerii cu vârsta între 16 și 23 de ani neîmpliniți.

Simona Stan este instructoare de parașutism la Satu Mare încă din anul 1998, și ne spune că pentru ea, coordonarea unui grup de tineri „nu este atât de dificil. Tinerii din ziua de azi au multe calități și este important să știi să îi tratezi pe fiecare după cum sunt ei”. Pentru practicarea acestui sport „nu e nevoie neapărat de curaj, ci puțină motivație, fiind un curs destul de lung. E nevoie de mai multe calități, dar ce e important e să nu renunți”, mai adaugă ea.

Din punctul de vedere al unuia dintre parașutiștii Aeroclubului Satu Mare, acest sport oferă „o senzație unică, nu se poate descrie mai mult în cuvinte ceea ce simți când ești în aer, în cădere liberă. La începutul acestui drum, la primul salt, am fost plin de curiozitate, dar într-un anumit punct, curiozitatea s-a transformat într-o teamă care a pus stăpânire pe mine și a încercat să mă convingă să dau înapoi, dar fără folos. Odată ce treci de această teamă, poți face salturi la nesfârșit”.

Înscrierile se pot face până în data de 7 Februarie, online, accesând link-ul: http://aeroclubulromaniei.ro/articol/formular-inscriere-2021.

Cei care doresc să participe trebuie să plătească o cotizație de membru și să își facă o vizită medicală la un centru medical aeronautic sau la un medic autorizat de Autoritatea Aeronautică Română. Aceste lucruri sunt necesare deoarece parașutismul este un sport extrem care necesită anumite „reguli” diferite de alte sporturi.

Pentru cei care întâmpină greutăți în completarea formularului se pot adresa direct instructoarei de parașutism, Simona Stan, printr-un apel telefonic la numărul: 0724 867 061.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!