La Satu Mare se vând imobile cu 1,2 milioane de euro, în ciuda erei Covid în care ne aflăm

Începutul de an al pieței imobiliare în 2021, nu e cu mult diferit de cel al anului 2020.
Pe perioada 2021, prețurile imobilelor, din punctul de vedere al directorului de vânzări imobiliare George Hotca „vor stagna puțin, pentru a vedea cum se mișcă băncile și cât de mult vor relaxa băncile varianta de creditate”.
„Noi trebuie să ajungem la nivelul orașelor dezvoltate din jurul nostru, ca de exemplu Cluj, Oradea, Baia Mare. Chiar lucrăm la câteva proiecte noi pe zonele centrale sau proiecte foarte mari pe mii de metri pătrați, și avem investitori dispuși să investească în acestea. Eu cred că mai sunt locuri pentru investiții, atât pe case noi cât și pe apartamente”, mai adaugă acesta.
Sectorul chiriilor în anul 2020 a fost foarte afectat. Înainte, acest sector era până în nivel mediu, deci asta înseamnă de la mediu în jos acum,. Chiar și bussines-urile micuțe au fost un puțin afectate de pandemie, iar piața chiriilor la fel. „Chiriile de obicei merg foarte bine când o zonă e în perioadă de dezvoltare, pentru că atunci lumea se mută, se migrează foarte mult, iar acum nu a mai fost cazul, astfel cererea a scăzut chiar cu 30-40%”, transmite George.
„Eu cred că rezultatele post-covid urmează să apară și ar trebui să vină o curbă descendentă a pieței, dar cred că de data asta sectorul imobiliar nu va fi atât de afectat, pentru că lumea a început să investească în cărămizi, în lucruri palpabile, și imobiliarele au fost întotdeaua o variantă bună de investiții. Și să nu uităm că o să vină și noua centură ocolitoare a orașului Satu Mare care va schimba puțin fața orașului, inclusiv din punct de vedere imobiliar”, mai spune acesta.
Cel mai scump imobil pe care îl are în portofoliu George Hotca este un imobil de 1,2 milioane de euro. Construcțiile noi în anumite cazuri, dacă sunt comparabile ca și zonă, pot ridica prețurile imobilelor vechi.

