Invenție românească de top – imprimantă 3D de sandwich si prăjituri
Startup-ul românesc Manna Foods Solutions lucrează la o tehnologie inovatoare care poate revoluționa industria alimentară: prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending-machine, similar automatelor de cafea sau produse ambalate.
Reebo, cum se numește imprimanta 3D creată în România, este concepută să creeze prăjituri și sandwich-uri „ready-to-eat”, personalizate și controlate caloric de consumator, în mai puțin de 2 minute.
Reebo este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la începutul acestui an de Impact Hub Bucharest și EFSE DF, care se va încheia în iulie odată cu prezentarea proiectelor în fața publicului, a juriului, a investitorilor și specialiștilor din domeniu.
Startup-ul dezvoltă prototipul experimental și este, totodată, în etapa de atragere de finanțare pentru prototipul industrial, etapă care pregătește producția în serie și lansarea soluției pe piața din România, dar și din Europa.
„Conceptul nostru a avut în vedere, încă de la început, siguranța consumatorului. Imprimanta 3D Reebo se bazează pe tehnologie inovatoare hardware/software și este prevăzută cu bariere UV și cameră de frig, asigurând un mediu sigur alimentelor. Totodată, consumatorii vor putea să activeze Reebo direct de pe telefonul mobil, prin aplicație sau QR code, vor putea alege numărul de calorii dorit și ingredientele, obținând un produs finit, livrat în ambalaj biodegradabil. Astfel, Reebo poate fi plasată oriunde, de la clădiri de birouri, spitale/clinici sau instituții de învățământ până la zone cu trafic pietonal intens”, a spus Mădălina Ilie, Fondator Manna Foods Solutions.
Investiția pentru producția în serie a imprimantei Reebo implică o sumă ce poate depăși 25 milioane euro și presupune înființarea unei linii de producție, în mare parte robotizată, care să poată susține fabricarea imprimantei și a consumabilelor aferente.
Compania estimează o valoare de piață a imprimantei cuprinsă între 4.000 și 5.000 euro per unitate, în funcție de numărul cartușelor alimentare și a facilităților de utilizare.
Sursă: startupcafe.ro
ULTIMELE ȘTIRI
Una din victimele accidentului de la Vama a decedat
Episcopia Maramureșului și Sătmarului a cheltuit peste 1,3 milioane de euro pe acțiuni sociale
Cum s-a produs accidentul din Sarauad, în care o femeie a fost rănită
Incendiu pornit de la horn la acoperișul unei case din Satu Mare
Sătmărenii sunt încântați de pârtia de la Luna Șes - multi schiori și multe cuvinte de laudă
Accident în județul Satu Mare - patru autoturisme implicate
Prețuri uriașe cu care sătmărenii vând moneda de 100 lei din anii '90
Liberalii îl numesc pe prefectul Tibil "Un român împotriva românilor" după ce ieri nu s-a intonat im...
Accident pe strada Martirilor Deportați - un puști a călcat prea tare pedala de accelerație
După o săptămână, polițiștii au descoperit cine a fost șoferul care a căzut cu mașina în vale - e al...
Opinie! De grija horei, angajații statului au uitat de imn la Mica Unire
Sute de persoane controlate de polițiștii de frontieră, pe rutele spre punctele de trecere a frontie...
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare