O firmă din Satu Mare, pe locul 2 în topul național al companiilor agricole, cu cifră de afaceri de 850 milioane lei in pandemie

Cifra de afaceri a companiilor agricole a înregistrat o scădere de 3,4%, ajungând la 44,4 miliarde de lei în 2020, fiind totuşi cu 14,5% mai mare decât cea din 2016, potrivit studiului anual KeysFin „Sectorul agricol din România“.
„Cifra de afaceri a companiilor agricole din România a scăzut cu 3,6% în anul pandemiei, mai puţin decât estimările iniţiale, în baza creşterii preţurilor la cereale şi materii prime pe plan internaţional, a subvenţiilor alocate de autorităţi agricultorilor şi a celorlalte măsuri de sprijin din anul pandemiei. Deşi pentru anul 2021, estimăm revenirea sectorului şi apropierea cifrei de afaceri de maximul istoric de 46 de miliarde de lei din 2019, punctăm nevoia prioritizării investiţiilor în infrastructură şi modernizarea acestui sector, astfel încât România să redevină exportator net de produse agricole*, după ce în anul pandemiei a fost importator net, pentru prima dată, în ultimii 10 ani. C a direcţie strategică, am putea urma exemplul Poloniei şi să investim în procesare, ajungând ca, pe termen lung, să avem un sold pozitiv al comerţului internaţional cu produse agro-alimentare, cu o valoare adăugată mai mare“, a declarat Diana Florescu, analist economic KeysFin, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de business information din România.
În ceea ce priveşte topul celor mai mari companii cu profil agricol, REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR ROMSILVA a ocupat şi în 2020 poziţia fruntaşă, după o scădere anuală cu 10% a cifrei de afaceri. Pe locurile 2 şi 3 se situează PROMAT COMIMPEX SRL (850 milioane lei) din Tășnad, Județul Satu Mare şi TRANSAVIA SA (651 milioane lei). Cea mai mare creştere din top 10 a fost înregistrată de AVICARVIL SRL, care după un avans anual de 24% al cifrei de afaceri, a urcat de pe locul 10 în 2019, pe locul 7.
Ultimele apartamente! Cumpără acum!
