O firmă din Satu Mare, locul 3 la nivel național în producția de paste. Italienii nu fac paste în România

Producția de paste, deși specifică italienilor, nu le aparține acestora pe teritoriul româniei. Firme cu investitori de alte origini conduc clasamentul la nivel național, iar o firmă din Satu Mare se află în top 3 la producția de paste, tăieței, macaroane și cuș-cuș.
Este vorba de Firma Hutton, înființată în urmă cu peste 25 de ani, în localitatea Botiz, județul Satu Mare, de către Richard Mihaly Hutton, care este în prezent și singurul acționar. Producția business-ului a demarat pe o suprafață de 50 metri pătrați, în curtea casei părintești, unde 5 membri ai familiei produceau manual circa 25 de kilograme de tăiței pe zi. Treptat, producția a crescut, ajungând la aproximativ 1.000 de kilograme pe zi, Richard Hutton deschizând prima sa fabrică la periferia județului în 2003. Firma Hutton a continuat să crească de la an la an, ajungând în prezent să distribuie produse în toată țara și să aibă vânzări de 15,7 milioane de lei și un profit net de 1,7 milioane de lei.
Pe locurile 1 și 2 se situează Pastele Băneasă – parte a unui holding belgian, respectiv Pastele Monte Banato – cu investitor român
În top 10 se mai situează și sătmărenii care produc pastele Novita, pornită în 1994 de Margareta și Victor Ardelean. La început sub brand-ul Excellent, Novita a dezvoltat treptat noi și noi produse, astfel că în magazine au apărut și produsele Szatmari Teszta, paste cu specific ardelenesc, iar compania a înțeles să vină și cu alte oferte, în pas cu tendințele gastronomice.
Ultimele apartamente! Cumpără acum!
