Sfaturile DSVSA – Cum să alegeți corect carnea de miel. Doar 500 de miei tăiați până acum în județ
Până la finele acestei săptămâni, în abatoarele autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din județul nostru, au fost sacrificați pentru Sărbătorile Pascale un număr de 547 capete miei.
Câteva sfaturi utile pentru cumpărători :
– La cumpărarea produselor din carne acordați atenție deosebita la aspectul produsului, atât exterior, cat si in secțiune, daca este posibil;
– Nu achiziționați produsele la care suprafața este mâzguită, lipicioasa, deshidratata, cu pete de mucegai, produse cu miros si culoare modificate, consistenta nespecifica sortimentului, cu grăsime acumulata sub membrană, sau aspect de vechi ;
– Urmăriți modul de etichetare al produselor din carne, nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limita de consum si a ingredientelor alergene;
– Refuzați produsele din carne pentru care aveți îndoieli privind calitatea si modul de informare prin etichetare;
– Refuzați produsele din carne pe care nu este înscrisa data durabilității minimale/ data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depășita;
– La cumpărarea produselor alimentare și implicit a produselor din carne, solicitați si păstrați bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriți sa reclamați calitatea/siguranța unui produs;
– Nu cumpărați carne de miel, ied sau produse din carne din locuri neautorizate/neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor – comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure condițiile optime de transport, depozitare si comercializare și nu va poate elibera bon de casa cu care sa justificați tranzacția comerciala și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sănătatea
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare