Suplimentele pot ajuta la prevenirea diabetului?
Diabetul zaharat este o boală cronică în care organismul nu poate folosi corect glucoza din sânge sau nu poate produce suficientă insulină. În cazurile în care ai în familie persoane care suferă de această afecţiune, este recomandat să iei măsuri de precauţie pentru a reduce riscul de a face şi tu această boală.
Ai nevoie de un stil de viaţă sănătos
În primul rând, trebuie să adopţi un stil de viaţă sănătos, să ai grijă de alimentaţie şi să eviţi să consumi alimente bogate în grăsimi săturate şi sare în exces. Este important să faci mişcare în mod regulat şi să ne menţii în formă, deoarece obezitatea şi sedentarismul pot contribui la apariţia diabetului. În plus, trebuie să îţi monitorizezi glicemia în mod regulat şi să faci controale periodice la medicul de familie. Aceste măsuri te pot ajuta să detectezi precoce simptomele diabetului şi să iei măsurile necesare pentru a preveni apariţia bolii.
Suplimentele pot ajuta la prevenirea diabetului
Dacă ai cazuri de diabet în familie există riscul să îl faci şi tu, dar poţi preveni acest lucru. Pe lângă un stil de viaţă sănătos şi vizite regulate la medic, poţi lua suplimente nutritive care te ajută să te menţii sănătos şi să reduci riscul de a face diabet. Studiile au arătat că anumite suplimente pot ajuta la prevenirea apariţiei diabetului prin menţinerea unui nivel sănătos al glicemiei.
În concluzie, dacă în familie există cazuri de diabet, este important să iei măsuri de precauţie pentru a reduce riscul de a face şi tu această boală. Trebuie să adopţi un stil de viaţă sănătos, să îţi monitorizezi glicemia şi să iei suplimente nutritive pentru a te menţine sănătos şi a preveni apariţia diabetului.
Cum să îţi măsori singur glicemia
Dacă ştii că există riscul să faci şi tu diabet zaharat, este bine să înveţi să îţi măsori singur glicemia, acasă, folosind un glucometru. Acest dispozitiv, care conţine o bandeletă de testare, poate fi obţinut de la farmacie. Pentru a măsura glicemia, se recomandă următorii paşi:
- Spală-ţi bine mâinile cu apă și săpun și usucă-le bine înainte și după testare.
- Introdu bandeleta de testare în glucometru.
- Obține o picătură de sânge din deget cu ajutorul dispozitivului de înțepare.
- Apropie degetul curat cu picătura de sânge obținută de capătul rotund al bandeletei de testare. Bandeleta de testare va absori instant din picătura de sânge.
- După ce a înregistrat glicemia, glucometru va afişa în cinci secunde rezultatul pe ecran.
- Şterge degetul cu un şerveţel curat, aruncă bandeleta de testare utilizată și spală mâinile cu apă și săpun.
Măsurarea glicemiei trebuie efectuată cu regularitate, în funcţie şi de recomandările medicului. O glicemie prea mare sau prea mică poate fi un semn de diabet sau de hipoglicemie, care necesită tratament. De aceea, este important să urmăreşti cu atenţie nivelul glicemiei şi să te adresezi medicului dacă observi modificări semnificative.
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare