Sute de artiști invitați la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor din Negrești Oaș
Festivalul de Datini și Obiceiuri, marca înregistrată pentru Negrești Oaș, a ajuns la cea de-a 23-a ediție. Festivalul revine după doi ani de pauza, cauzata de pandemie, spre bucuria oamenilor din oraș și a celor din întreaga zona a Tarii Oașului, pentru care festivalul este un reper.
Conferință de prezentare a ediției din acest an al festivalului a fost susținută de primarul Aurelia Fedorca, Anca Volsik, directorul Casei de Cultura( foto stânga) și Anca Rus, directorul Muzeului în Aer Liber (foto dreapta)
„Marea noastră șansă este ca avem acea locație în aer liber, Muzeul Satului, care ne este gazda a acestui eveniment.”, a declarat Aurelia Fedorca.
Festivalul va avea loc în 27 Decembrie, în aer liber, la Muzeul Țării Oașului, întrarea fiind liberă.
Anca Volsik – director casa de cultură
„Este un eveniment care vin sa incununeze toată activitatea culturala a orașului Negrești, 2022 fiind un an de excepție în domeniul evenimentelor culturale. Noi avem rolul de a oferi evenimente de calitate și de a veni în întâmpinarea tuturor gusturilor cetățenilor noștri.
Am avut pe lângă Zilele Naționale, zile oferite cetățenilor pe categorii, copii, 8 Martie, vârstnici, am avut evenimente cu prezențe județene și naționale. Tot anul acesta am avut celebrarea Mariei Tripon, care a fost un alt eveniment de excepție.
Luna Decembrie am început-o excepțional, cu Corala Armonia, care a fost și startul evenimentelor de Crăciun, cu un Moș Nicolae foarte darnic, iar acum vine Festivalul Datinilor și Obiceiurilor”, care revine după 2 ani de pauza, fiind extrem de așteptat de oameni.
Avem 12 grupuri deja confirmate și vor mai confirma și alții până în 27 decembrie. Noi am încercat să aducem un plus prin invitați, iar anul acesta ii avem invitați și pe A nsamblul Etnofolcloric Ștefan Vodă din Chișinău, pe lângă alți invitați din Negrești, Turț, Satu Mare, Maramureș și alte localități din județ.
Vom închide asa cum trebuie anul 2022.”
Anca Rus – director muzeu
” A fost un an plin de realizări, artistice și culturale. Am atins toate obiectivele pe care le-am avut.
Eu as putea spune ca acest festival este o poveste luată de la bunicii și străbunicii noștri, pe care o împărtășim oamenilor în fiecare an. Festivalul nu e doar despre vestea Nașterii Domnului, cât și bucuria împlinirii unui nou an.
Speram sa fim toți împreună în casa bunicilor, cum îmi place sa cred ca simte lumea când trece pragul muzeului. Este o buna oportunitate de a descoperi muzeul și iarna, sa ne plimbam și în acest anotimp pe ulițele satului.
Totodată este un mod de a mulțumi vizitatorilor ca au fost alături de noi în acest an”
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare