Se poate și acasă – satmareanul care a lăsat străinătatea pentru o afacere cu struți acasă
Nu toți cei care au experimentat munca în străinătate au fost și încântați de ceea ce au găsit când au ajuns acolo, pentru că respectul și banii la care visau nu sunt mereu așa cum se povestește. S-a convins de acest lucru și Alex, un tânăr din județul Satu Mare.
După doua experiente în străinătate, în Danemarca și Germania, acesta a decis sa se întoarcă în județul Satu Mare, în Dindesti, unde s-a apucat de agricultura. Acesta a povestit întreg parcursul lui pentru stirilekanald.ro
Am fost 4 luni de zile în Danemarca, am lucrat la o fermă de porci. Și-apoi, după ceva timp, am plecat în Germania, la o fermă de vaci. Acolo eram mai mult pe tractor, dar lucram zi-lumină. Și salariul nu era pe măsură. Lucram de la 6 la 8 seara, sâmbăta, duminica”, a explicat Alex.
Munca grea din Diaspora, spune tânărul, nu era răsplătită corespunzător.
„Salariul de 1.000de euro era foarte puțin și mi-am promis mie să revin acasă, în țara noastră. Am accesat un fond european, mi-am cumpărat utilaje și așa am început să fac agricultură”, a mai spus fermierul.
Mai apoi, ajutat și de ideile iubitei lui, Cristina, cei doi au pus bazele unei ferme de struți. Aceasta numără în prezent 21 de păsări, a căror creștere implica multă muncă și implicare.
”Am primit ideea cu brațele deschise, eram foarte entuziasmată, până în acel moment nu mai văzusem struți. Îmi sunt foarte dragi, la început n-a fost ușor, nu puteam să-i atingem, dar treptat s-au acomodat. Ei primesc cam un kilogram și jumătate de furaje pe cap. Și dimineața ne așteaptă. Deși nu sunt prietenoși, mâncarea o așteaptă”, a spus Cristina pentru stirilekanald.ro
Strutii nu sunt crescuți pentru sacrificat și nici pentru oua, cei doi tineri mizând pe înmulțirea lor si vinderea puilor către alte ferme din țară.
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare