Afacerea unui sătmărean îi face pe timișoreni să ofteze de plăcere după ce îi gustă preparatele

Ideea că afacerile se nasc din pasiune are o nouă reprezentare in realitate, în persoana unui sătmărean stabilit la Timisoara.
Florin Chioreanu a ajuns la Timișoara după ce a terminat liceul, pentru a studia la facultatea de construcții, ceea ce a și făcut, până la final. In momentul absolvirii lui nu se gândea că viața lui profesionala va ajunge atâta de diferita de studiile realizate.
„După facultate am decis sa merg in Danemarca pentru masterat. Am zis sa merg mai repede cu câteva luni, să mă acomodez cu tara, cu oamenii cu sistemul și am rugat un prieten să îmi găsească orice loc de muncă, pentru acomodare. Am ajuns în bucătăria unui restaurant, la spălat vase. Pe când trebuia să încep masteratul am zis că eu nu pot sta acolo încă doi ani, să studiez, nu mi-a plăcut locul in sine, așa că pe când am împlinit un an de Danemarca am venit acasă”, declara Florin.
Cu noua descoperire, cea a bucătăriei unui restaurant și cu o pasiune majoră pentru mâncare, Florin a decis să deschidă propriul lui local în Timișoara.
„Eu sunt un gurmand, îmi plac pastele in orice variantă, cu orice sosuri, așa că am decis sa deschid eu un local doar cu paste in Timișoara”, adaugă sătmăreanul.
A accesat un proiect european și în 2021 a deschis Pastakio, un bistro axat pe paste. Nu doar că pregătește preparate care au la baza pastele, dar în localul său se pregătesc toate pastele folosite in preparate.
„Cele verzi le facem cu suc de spanac proaspăt stors, cele tricolore le facem cu suc de sfecla proaspăt stors, în gramaje diferite pentru a obține culori diferite. Totul e produs la noi in bucătărie”, își prezintă sătmăreanul afacerea.
Recent, pentru a răspunde cererii publicului și tendințelor de la nivel național, în meniul de la Pastakio și-au făcut loc și pastele Dubai, paste cu cacao, care se servesc cu Nutella și fistic.
De patru ani de zile a adunat multi clienți fideli, care fie ii vizitează locația fizica, fie comanda mâncarea acasă sau la munca. Numărul de comenzi zilnice se ridică la 150 iar ținta pentru anul acesta este una îndrăzneață, să atingă 300 de comenzi pe zi.
Planurile sătmăreanului nu se opresc aici. Pentru că nu a rupt de tot legăturile cu prietenii din Satu Mare, Florin s-a asociat cu cei de la NUWA din Satu Mare, alături de care va deschide și o pizzerie in Timișoara în 2025. Pentru viitorul puțin mai îndepărtat Florin își dorește să deschidă, sub forma de franciză și alte locații în țară, inclusiv la Satu Mare, orașul natal.
ULTIMELE ȘTIRI
Serviciile fără de care nunta ta nu are culoare - Smile Videobooth ți le oferă pe toate
Acțiune de proporții a polițiștilor în Petrești - amenzi, rețineri și invitații la secție
Sătmărean săltat de la un restaurant din oraș după ce a șantajat un neamț
Deputatul Mircea Govor despre bugetul național pe 2025: „Responsabilitate, stabilitate, investiții!”
Bărbat dispărut după ce a urcat în tren să vină la Satu Mare
Un sirian și un polițist sătmărean prinși după ce luau mită pentru a elibera permise de muncă
Sătmăreanul Florin Gardos, țepuit în cazul Nordis - suma incredibilă pierdută
Vești bune de la București: sosesc bani pentru investiții importante în Satu Mare
Colaborare pentru o mai bună pregătire și prevenire a dezastrelor transfrontaliere
Primăria Negrești face încă un pas pentru centura de ocolire - proiectul a ajuns la București
Percheziții la Satu Mare - au fost vizați vânzători de animale de companie
Adevărul despre ștrand pe care nu îl spune nimeni - va mai dura ani buni până să fie deschis
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare