Recunoașterea profesionalismului și implicării pentru o asistentă a Spitalului Județean Satu Mare – a primit un nou premiu

Oamenii profesioniști sunt deseori retrași, pentru că prim planul nu le-ar oferi liniștea necesară pentru a munci în continuare la visele lor. Cam așa ar putea fi descrisă și Ramona Marincaș, asistentă a Spitalului Județean și un adevărat exemplu în grija umană și servicii medicale.
Aceasta a fost premiată recent pentru munca și performanțele sale.
„Onorata sa primesc Premiul ‘Dr. Mozes Karoly”
Acest premiu nu este doar o recunoastere a eforturilor mele individuale, ci si o validare a muncii depuse de o echipa intreaga de oameni dedicati si pasionati.
As dori sa multumesc din inima conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare pentru increderea acordata, colegilor mei, mentorilor mei si tuturor celor care m-au sustinut si m-au inspirat pe parcursul acestui drum.
Premiul “Dr. Mozes Karoly” reprezinta pentru mine nu doar o incununare a trecutului, ci si un imbold pentru viitor.”, transmite aceasta.
Spitalul Județean a ținut să evidențieze toată munca acesteia și să îi dedice o prezentare mai amplă, după cum urmează:
În această perioadă a ocupat pe rând mai multe poziții:
– și-a început activitatea ca și asistent medical în secția oftalmologie unde a lucrat 20 ani,
– apoi a devenit asistent șef in sterilizare unde împreună cu specialiști din Anglia au realizat prima stație centrală de sterilizare din Romania.
– A urmat apoi o perioadă în care a ocupat funcția de director de îngrijiri, perioadă în care a continuat colaborarea cu specialiști din Anglia, de data acesta pentru a implementa bune practici în prevenirea infecțiilor.
– A lucrat pentru o perioadă scurtă de timp ca și Consilier personal în cadrul Ministerului Sănătății din România.
– În prezent ocupă postul de asistent medical coordonator în cadrul Serviciului de Prevenire și Control al Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale din Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.
Colaborarea cu profesioniști din țară și străinătate, a facut-o pe Ramona să înțeleagă și să îndrăgească acest domeniu al prevenirii infecțiilor, un domeniu medical adesea nevăzut, dar esențial pentru siguranța pacienților și a personalului medical. Ramona este adepta motto-ului „ Dacă faci ceva bine și împărtășești informația cu ceilalți, valoarea acelui lucru crește”.
Astfel ca, in anul 2013, împreună cu specialiști din Anglia a scris o carte de prevenire și control a infecțiilor „Primum non nocere”. Această carte oferă asistenților medicali din România îndrumări practice în activitatea zilnică, de asemenea, cartea a fost distribuită gratuit datorită obținerii unui grant educațional, în prezent fiind disponibilă si online.
Numele Ramonei este legat de realizarea primei sterilizări centrale din România, dar și de organizarea Conferinței Naționale de Sterilizare. Ea a fost implicată și în actualizarea legislației în domeniul curățării, dezinfectării și sterilizării în unitățile sanitare din România.
Ramona este văzută ca un lider la nivel național datorită implicării în numeroase proiecte naționale și internaționale de prevenire și control al Infecțiilor asociate asistenței medicale.
În semn de apreciere pentru activitatea ei, în anul 2017 a fost desemnată de către Societatea de Prevenire a Infecțiilor din Anglia – „Practicianul anului” și tot atunci a primit Premiul „Asistentul medical implicat”, premiu acordat de către Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.
În prezent ea ocupă următoarele funcții:
– Vicepreședinte al Asociației pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor din România,
– Membru în Consiliul de Administrație al Federației Internaționale pentru Controlul Infecțiilor, unde reprezenta Europa de Est
– membru de onoare a Societății de Prevenire a Infecțiilor din Anglia.
Prin munca sa, Ramona a contribuit nu doar la reducerea riscurilor, ci și la cultivarea unei culturi a responsabilității și siguranței pentru pacienți și personalul medical.
Pentru toate acestea, o felicităm și îi mulțumim!

ULTIMELE ȘTIRI
Accident între două motociclete pe strada Barițiu
Femeie căzută într-o fântână, în județul Satu Mare, salvată de pompieri
Sătmărean în vârstă, tâlhărit de alți doi sătmăreni - au intrat peste el în casă, l-au agresat și i-...
Vești bune: analize oncologice complexe la Spitalul Județean Satu Mare
Accident la Ambud - un biciclist a fost acroșat de o mașină
Un nou eveniment inedit în Satu Mare "O halbă de fericire" - organizat de Rotaract Club Satu Mare
Un sătmărean a primit un rinichi după 13 ani de așteptare
A apărut și primul accident pe Podul Transilvania - un șofer a "parcat" în stâlp
Locația perfectă de relaxare, la doar 25 de minute de municipiul Satu Mare
A fost atât de beat că nu a mai văzut pe unde conduce - accident produs de un sătmărean care „a înve...
Femeie reținută 24 de ore după ce a dat o spargere într-o locuință din Satu Mare de unde a furat un ...
Primele tăieri din cheltuielile publice: programul Rabla se suspendă
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare