Podul Decebal intră în reabilitare. Se va circula doar pe două benzi

HomeActualitate

Podul Decebal intră în reabilitare. Se va circula doar pe două benzi

Începând cel mai probabil de săptămâna viitoare, podul Decebal va intra în reabilitare generală, după ce lucrările anterioare au ieșit din garanție și

Noul antrenor al Olimpiei vine de la Astra Giurgiu. De azi începe activitatea
Copii prinși la furat de biciclete
Un puști de 18 ani din Satu Mare a produs un accident în Sălaj. O persoană a fost rănită
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Începând cel mai probabil de săptămâna viitoare, podul Decebal va intra în reabilitare generală, după ce lucrările anterioare au ieșit din garanție și podul se prezintă într-o stare deplorabilă pentru sătmărenii care îl traversează, fie că o fac cu mașina, fie că o fac pe jos. Autoritățile au așteptat încheierea școlii pentru a demara aceste lucrări, dat fiind faptul că circulația va fi închisă pe două benzi pe durata reabilitării.

Pentru aproximativ trei luni de zile, cât se aproximează că va dura lucrarea, pe pod se va circula doar pe două benzi, lucrându-se în paralel.

„Am așteptat terminarea școlii pentru a incepe lucrările, pentru a nu afecta și mai tare cetățenii din municipiu. Și așa e trafic mare pe poduri și nu va fi ușor pentru cei care trec podul, dar e o măsură absolut necesară. Astfel de lucrări nu au mai fost făcute la pod de 8 ani de zile. Se va reface și partea de trotuar, de balustrade, borduri, nu doar asfaltul”, explică primarul Kereskenyi Gabor.

Dacă lucrurile merg bine și firma din Zalău care a câștigat licitația se mișcă bine, în 3 luni de zile circulația e va relua normal pe pod, urmând să se mai lucreze doar la balustrade și trotuare, dar fără a afecta traficul.

Întreaga lucrare se ridică la peste 2,2 milioane de lei, aceasta fiind suma inițială cuprinsă în buget. Dacă autoritățile vor fi mulțumite de cât de repede se derulează lucrarea și de calitatea acesteia este posibil să de deblocheze bani și pentru investiții la coborâri și balustrade, care să fie finalizate până la venirea iernii.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!