Duminică plină de emoții și de stres pentru liberalii sătmăreni. Luni își află viitorul președinte unic

HomeActualitate

Duminică plină de emoții și de stres pentru liberalii sătmăreni. Luni își află viitorul președinte unic

Se pare că fuziunea dintre PNL și PDL a intrat pe ultimii metrii la Satu Mare, sau cel puțin aceasta este imaginea care se afișează spre publicul lar,

Candidat surpriză la alegerile interne ale PNL Satu Mare. Cine se vrea președinte
Agitație în politica sătmăreană: PSD e gata să intre la guvernare, UDMR se joaca de-a fata mare
La Satu Mare, PNL a ajuns să fie condus mai totalitarist decât PSD – liderul de la Racșa a fost dat afară fără înștiințare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Se pare că fuziunea dintre PNL și PDL a intrat pe ultimii metrii la Satu Mare, sau cel puțin aceasta este imaginea care se afișează spre publicul lar, chiar dacă în interior nu sunt toate sudurile forte bine făcute și există încă lupte între diferite tabere din partid.

Fuziunea celor două partide pare să se încheie mâine, respectiv luni. 11 iulie, când aceștia își vor afla viitorul președinte unic, atât laorganizația județeană cât și la cea municipală. Cea mai mare curiozitate o implică aflarea viitorului președinte de la organizația județeană, acolo unde există mai multe persoane a căror nume se vehiculează pentru ocuparea postului.

Cei cu cele mai mari sanșe sunt Romeo Nicoară, Ioan Rus și Andreea Paul. Primul pare să pornească favorit, cel puțin privind lucruri de la Satu Mare spre București, asta în condițiile în care Ioan Rus, actualmente vicepreședinte de Consiliu Județean nu se dă în vânt după această funcție politică pe care ar putea să o ocupe, iar în ceea ce o privește pe Adreea Paul mai marii de la Buurești nedorind să îi ofere o astfel de putere pe mână. Astfel, Romeo Nicoară pare a porni favorit, dar totul se va decide la București, decizia fiind în pixul lui Vasile Blaga, cel care se pare că va tăia și spânzura în luarea acestei decizii.

S-au mai vehiculat și numele lui Adrian Cozma și a primarului din Păulești, Zenoviu Bontea, dar cei doi nu se arată deloc dornici să intre într-o astfel de bătălie, preferând să fie oameni de execuție în partid și nu de decizie.

Decizia finală le va fi comunicată liberalilor sătmăreni luni, 11 iulie, moment de la care conducerea partidului va fi preluată de către un singur om, renunțându-se la varianta cu doi copreședinți, câte unul din partea fiecărui partid implicat în fuziune.

În ceea ce privește organizația municipală, se pare că Ileana Blidar are calea deschisă pentru a ocupa postul de președinte al organizației, cu toate că acum fotoliul de președinte unic este ocupat de consilierul local Romeo Pop, acesta nefiind, se pare, pe gustul șefilor de partid, după ce nici funcția de viceprimar nu i-a fost oferită lui, jocurile făcându-se până ce Doina Feher a primit acest post.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!