Un sătmărean a refuzat oferta premierului Cioloș de a prelua Ministerul Transporturilor. Ce l-a făcut să ia această decizie

HomeActualitate

Un sătmărean a refuzat oferta premierului Cioloș de a prelua Ministerul Transporturilor. Ce l-a făcut să ia această decizie

Mircea Varga este un sătmărean de care puțină lume știe la el acasă , în Satu Mare, dar care s-a remarcat ca om de finanțe la nivel mondial în cei 20

Dragnea:„ Sevil Shhaideh a fost amenințată cu moartea”. Noua propunere este Sorin Grindeanu
Avem premier! Președintele Klaus Iohannis l-a acceptat pe Sorin Grindeanu
Ministrul sătmărean al apărării, Gabriel Leș, a primit vizita premierului Sorin Grindeanu. Ce promisiuni a primit
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mircea Varga este un sătmărean de care puțină lume știe la el acasă , în Satu Mare, dar care s-a remarcat ca om de finanțe la nivel mondial în cei 20 de ani de când se află în acest domeniu. Mircea Varga a lucrat pentru firme din Big Four, pentru producători din industrie sau din zona bunurilor de larg consum, în prezent fiind parte din echipa care ia cele mai importante decizii în Țiriac Holdings.

Performanțele profesionale ale sătmăreanului l-au făcut să fie remarcat atât de către cei mai mari oameni de afaceri și investitori din România, dar și de către primul ministru Dacian Cioloș. Se pare că Dacian Cioloș l-a chemat la o discuție pe Mircea Varga în urmă cu aproximativ două săptămâni, sătmăreanul primind propunerea de a prelua postul de Ministru al Transporturilor. Dacă unii din cei cu care sătmărenii sunt obișnuiți să îi vadă în spațiul public s-ar fi aruncat să ocupe această funcție, în cazul lui Mircea Varga nu a fost lafel. Acesta și-a anunțat prietenii printr-o postare pe facebook despre decizia luată.

Ma simt foarte onorat ca, in cadrul acestei actiuni, am fost contactat de catre Premierul Ciolos, cu care am avut o intrevedere la Palatul Victoria, propunandu-mi-se pozitia de Ministru al Transporturilor, ca prima optiune a dansului.

Ii multumesc si pe aceasta cale pentru increderea acordata, insa, dupa o analiza rationala, trecand prin sentimente pro si contra, cu un oarecare regret, am decis ca este mai bine pentru mine sa refuz aceasta propunere, unul dintre argumente fiind perioada scurta a mandatului.”, scrie sătmăreanul pe facebook.

Acesta consideră că decizia sa a fost cea mai potrivită pentru el în contextul actual fiind luată în afară oricărui impuls emoțional. Mircea Varga nu exclude însă, ca pe viitor, dacă vor mai exista astfel de propuneri, în alte condiții, să accepte să facă parte dintr-un Guvern al României în postura de ministru.

Foarte multa lume va judeca daca decizia mea a fost buna sau rea, insa am convingerea ca am cantarit suficient de mult lucrurile, detasandu-ma emotional, iar in contextul dat am considerat ca cea mai rationala decizie este sa declin aceasta propunere.

Raman in continuare deschis unei astfel de provocari, mai ales ca am convingerea ca pot schimba profund lucrurile, insa doar in contextul in care voi avea toate resursele si sprijinul necesare. Nu voi face niciodata un exercitiu de imagine din astfel de oportunitati!

 

Prietenii de pe facebook i-au transmis mesaje de încurajare, felicitându-l pentru propunerea care i-a fost făcută, dar și pentru decizie, aceștia având încredere în Mircea Varga că a luat cea mai bună decizie pentru el și cariera lui.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!