Cât de democrat mai e și partidul social democrat? Alegeri cu opțiune unică, Aurelia Fedorca președinte

HomeActualitateOpinii

Cât de democrat mai e și partidul social democrat? Alegeri cu opțiune unică, Aurelia Fedorca președinte

Era cât pe ce să înregistreze PSD la Satu Mare un fapt de scris în cărțile de istorie și care să rămână în analele partidului, dar se pare că analele

Bătălie mare în PSD. Bătrâni din partid nevoiți să facă un pas în spate
PNL continuă să fiarbă la foc mic la Satu Mare.
Cât de apropiat e noul PNL de vechiul PNL? Cine poate profita de un președinte unic ca Ioan Rus
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Era cât pe ce să înregistreze PSD la Satu Mare un fapt de scris în cărțile de istorie și care să rămână în analele partidului, dar se pare că analele au fost înlocuite cu anusul, arătat din nou de conducere celor care compun partidul, pentru că marilor speranțe de a face parte dintr-un partid democrat, în care democrația chiar să existe și ei chiar să aibă un cuvânt de spus, s-au năruit. Până acum două zile situația era destul de colorată către exterior, chiar dacă reversul medaliei era cam ruginit de aceleași practici vechi din partide, dar măcar PSD arăta că poate să mimeze democrația în partid, prin alegeri cu 3 candidați. Aurelia Fedorca, Dorel Coica și Ciprian Ardelean erau opțiunile pentru social democrați și aceștia păreau entuziasmați că vor putea alege, față de situațiile de până acum când ridicau doar mâna la comanda conduceri. Nu i-ar fi deranjat nici măcar ca voturile lor să fie luate, aprinse, fără să fie citite și să fie dat un câștigător stabilit dinainte, dar măcar exersau și ei chestiunea cu democrația.

Nu le-a ieșit. Din trei candidați, la momentul alegerilor, tot unul singur a rămas. Aurelia Fedorca a rămas pe ultima sută de metri singura opțiune pentru psd-iști, care nu au putut nici măcar să decidă dacă o vor sau nu, ci doar au trebui să o valideze, pentru că așa s-a cerut de la centru. Care sunt motivele pentru care Ciprian Ardelean și Dorel Cica, sprijinit de întreaga organizație municipală, s-au retras, nu sunt cunoscut, dar precis urmări ale constrângerilor care au dus la aceste gesturi, se vor afirma public.

Tot efortul unora de a-i școlii mai mai tinerii partidului cum să procedeze pentru a se apropia de funcția supremă în partid, toate susținerile exprimate mai vădit sau mai pe sub mână, mai cu sinceritate sau din interes, toate au fost degeaba, pentru că la fel ca și în cazul liberalilor, decizia a fost luată de a centru. Poate un mic conflict produs în fața reprezentantului de la București să fi influențat puțin lucrurile, asta pentru că a fost în spațiul public, dar nu a contat prea mult, pentru că omul a aterizat la Satu Mare cu lecțiile învățate. Ba mai mult a avut sarcini trasate și pentru alții, Dorel Coica urmând să se ocupe cu supravegherea politică și administrativă și cu pregătirea unui candidat pentru 2020. Deci un alt fel de a spune că a fost tras pe dreapta de la treburile importante din partid, dar cu rezonanță.

Rămâne de văzut dacă cei dați la o parte din PSD  de venirea lui Octavian Petric la conducere vor răzbate să se întoarcă sau dacă Aurelia Fedorca îi va ignora pe cei care au fost la conducere atunci când ea a început să se afirme în politică. Începutul a fost unul timid și puțin împiedicat, dacă nu chiar cu stângul, deși știa că va fi numită președinte, fiind unicul candidat, aceasta a lăsat totul să se întâmple în spatele ușilor închise, ferind evenimentul de mediatizare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!