Podul Decebal, mumă sau ciumă pentru primarul Kereskenyi?

HomeOpinii

Podul Decebal, mumă sau ciumă pentru primarul Kereskenyi?

Început fierbinte de mandat pentru primarul Kereskenyi Gabor și asta nu din postura unei dispute politice, care momentan nu se manifestă, ci din cauza

S-a deschis rampa de urcare de pe Bulevardul Transilvaniei pe Podul Decebal
Primăria anunță că lucrările la pod se reiau joi, după șapte zile de pauză…necesare procesului de reparație
Firma care execută lucrările la pod își bate joc de sătmăreni și „i se rupe” de ultimatumurile primăriei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Început fierbinte de mandat pentru primarul Kereskenyi Gabor și asta nu din postura unei dispute politice, care momentan nu se manifestă, ci din cauza lucrărilor la podul Decebal, lucrări care le coc nervii sătmărenilor, atât la propriu cât și la figurat.

Era de așteptat ca o astfel de investiție, care nu se poate derula fără închiderea parțială a circulației pe pod chiar, dacă s-ar lucra și noaptea, va produce haos în oraș și va naște vociferări din partea cetățenilor. Firma a primit/cerut/acceptat un termen de 5 săptămâni pentru un sens de mers și e greu de estimat dacă se va încadra în termen sau nu, mai ales de către un ochi de nespecialist, deși ritmul în care se lucrează nu ar da încredere nimănui. Poate că firma și-a cerut de la început un termen mai lung decât era necesar tocmai pentru a-și permite relaxarea pe care angajații care lucrează la pod o au. În această situație este prins între acte și cetățeni primarul Kereskenyi, cel care sughite destul de des, mai ales la orele de vârf când lumea stă blocată în trafic .

Dacă primul sens de mers se va finaliza în termenul de 5 săptămâni, așa cum promite firma, iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp și la celălalt sens, s-ar putea ca investiția să fie un început cu dreptul pentru primar. În această situație el va putea culege laurii acestei investiții, care deși nu îi aparține, fiind lăsată de vechea conducere, este un bun capital de imagine, chiar și în acest moment. În caz contrar, dacă investiția va întârzia să se finalizeze și dacă atitudinea care se va face remarcată pe șantier va fi aceeași, de lehamite, primarul Kereskenyi va avea de înghițit destul de multe vorbe de ocară din partea sătmărenilor, pe care nu îi va interesa ce a găsit firma la fața locului, care au diferențele dintre proiect și realitate, care au fost lucrările suplimentare de care a fost nevoie și ce a greșit cel care a făcut proiectul. Ei vor ști doar că primarul nu a cerut firmei să lucreze mai repede, mai bine și noaptea.

În momentul de față edilul a creditat firma cu încredere maximă, sau cel puțin asta se vede din exterior, dat fiind faptul a lăsat-o să își continue ritmul normal de lucrări, adică încet spre deloc  iar munca la pod pe timp de noapte a rămas doar un subiect dezbătut în mediul online, dar după cum se vede nicidecum impus de primar, primărie și conducerea ei. Primarul Kereskenyi Gabor se află acum într-un joc de barbut, în care știe doar ce zaruri a introdus, dar nu știe în ce combinație vor ieși ele când va termina de amestecat totul. Dacă lucrurile nu se vor încheia bine la pod, cel puțin la suprafață, edilului îi va fi destul de greu să își construiască o imagine bună și va avea deluptat o perioadă bună cu o reticențăa populației, indiferent ce le va promite și ce proiecte le va expune pentru viitor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!