Diaspora e-n noi și-n trafic zi de zi. Doar că fără manele

HomeOpinii

Diaspora e-n noi și-n trafic zi de zi. Doar că fără manele

Cum se apropie luna august cum tot mai mulți șoferi sătmăreni se plâng că vine acasă diaspora, că iar va fi nebunie în trafic, că vezi doamne nu se ma

Rodica Borlan: „Putem muri pe stradă și lumea să se uite la noi”. Prea puțini sătmăreni știu să acorde primul ajutor
Cât va continua Dorel Coica să se ascundă?
Locul din Turț unde miresele devin și mai frumoase. Salonul Mary HairStylist are oferte speciale în această vară
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cum se apropie luna august cum tot mai mulți șoferi sătmăreni se plâng că vine acasă diaspora, că iar va fi nebunie în trafic, că vezi doamne nu se mai poate cu ei, că e haos mereu când sunt ei acasă.

Haideți să ne uităm la volanul nostru și al celor de lângă noi înainte de a arăta cu degetul în alte direcții. Nu, nu iau apărarea nici unui „căpșunar”, „gletuitor” sau cum mai vreți să le ziceți, e treaba lor unde aleg și pe câți bani aleg să muncească, tot ceea ce vreau să vă arăt e faptul că noi suntem modele pentru cei din diaspora pe care îi acuzăm de tot răul din traficul din Satu Mare.

Nu, ei nu sunt mai răi sau mai proști ca noi în trafic, fac doar ceea ce le arătăm noi. Singura lor caracteristică e că sunt mulțu și vin toți deodată, în rest sunt exact ca noi restul. Sau fie, ca o bună parte dintre noi, că mai sunt și sfinți prin trafic. Cum vine asta? Haideți să ne gândim, dar sincer, care dintre noi, la volan fiind, trecând podul, nu a fentat puțin coada de pe pod și nu s-a băgat pe urma pe banda pe care de fapt trebuia să se încadreze de la început, dar nu a făcut-o? Dacă nu pe pod, atunci la venirea dintre Micro 17 spre Burdea. Sau pe oricare drum. Care dintre voi nu ați depășit niciodată pe linie continuă de când aveți permis? Vorbim aici de cei care fac mai mult de 20 de km pe săptămână, respectiv drumul dintr-un cartier până în centru.

De ce ar fi diaspora mai educată în țările cu reguli stricte, atunci când vine acasă, decât noi, cei care stăm aici zis de zi? Cum să respecte ei regulile, pe noi și traficul, dacă fix noi, cei care suntem aici zi de zi, care suferim direct de pe urma deciziilor noastre, nu o facem? Mai exact de ce să nu parcheze ei pe spațiul verde și să distrugă florile și verdeața, dacă o facem chiar noi, cei care suntem aici și ar trebui să ne bucurăm de ele și peste 2 luni. Pe ei îi interesează cu atât mai puțin de ce distrug, că ei pleacă, fiind încurajați să o facă chiar de către noi.

Și cum să avem așteptări ca ei să fie sfinții parcărilor și ai traficului când noi îi folosim pe post de măscărici și prin entuziasmul nostru față de prostia lor îi încurajăm să o țină tot așa? Cum să îți dorești ceva mai bun de la cineva pentru care chiar tu ești primul exemplu pe care îl vede? Și știți ce ne enervează de fapt? Că fac ceea cefacem noi și nu ne mai rămâne nouă loc ca până acum să ne băgăm, să fim cei mai tari la scârțâit cauciucuri la semafor și la alte măgării în trafic.

Știți care e diferența dintre noi și diaspora în trafic? Nu, nu faptul că taie benzile, curbele, parchează aiurea, scârțâie roțile sau dau ture cu mașina în centru. Singura diferență este că în boxele lor bubuie manelele și în ale noastre muzica electronică și că ei nu se prefac mai deștepți decât sunt.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!