Bătălia în petiții online – lipsa de argumente solide

HomeOpinii

Bătălia în petiții online – lipsa de argumente solide

Războiul dintre reprezentanții Bisericii și reprezentanții LIDL trece la un nou nivel. Investitorul a fost prezent la Satu Marela finele săptămânii tr

O istorie reconstruită din temeli – Biserica de lemn din Soconzel
Schimbări majore de organizare în bisericile din Satu Mare – economie și mai multă socializare
Kereskenyi Gabor: „ Nu cred că diavolul a ajuns în Satu Mare”. Azi are loc o nouă întâlnire cu reprezentanții LIDL
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Războiul dintre reprezentanții Bisericii și reprezentanții LIDL trece la un nou nivel. Investitorul a fost prezent la Satu Marela finele săptămânii trecute pentru a găsi la primărie mediere în conflictul pornit de cei de la Biserică, aceștia bucurându-se de susținerea unor consilieri locali, astfel încât proiectul cu privire la aprobarea PUZ-ului a căzut.

Cei de la LIDL nu au cedat cerințelor celor de la Biserică și nu au acceptat ideea întoarcerii proiectului, dar ca să nu fie că nu au lăsat ceva de la ei, au acceptat să pună o perdea verde între ei și Biserică, astfel încât eventualul zgomot și peisaj mai puțin plăcut din spatele supermarketului să nu deranjeze enoriașii. Dar preoților nu le-a ajuns atât, pentru că de fapt marea problemă nu este spatele supermarketului, ci faptul că Biserica nu ar mai fi vizibilă din toate punctele cardinale și mai ales faptul că în poziția propusă de cei de la LIDL, Biserica rămâne fără parcare și mai mult trebuie să își amenajeze singuri propria parcare.

Din acest punct au intrat în război susținătorii celor două tabere. Primii care au lansat o petiție online au fost cei care susțin construirea LIDL așa cum o propune investitorul. Unii le-ar spune necredincioși, alții i-ar numi raționali iar alții i-ar cataloga drept „oamenii diavolului”. Depinde doar pe cine întrebați.

Nu a trecut o zi și susținătorii punctului de vedere al Bisericii au lansat și ei o petiție online pentru construirea LIDL dar nu cu spatele la Biserică. Atât această petiție cât și prima au apărut ca urmare a unei lipse de argumente a ambelor tabere. Cei de la LIDL nu au venit să vorbească cu subiect și predicat despre cât de mari ar fi costurile întoarcerii magazinului, ce minus ar aduce pentru ei, cu cât ar crește cheltuielile anuale și cum s-ar reflecta asta în prețul mărfii la raft. Nici de la Biserică nu au venit cu argumente solide de ce doresc mutarea LIDL, doar „spatele magazinului”, fiind insuficient pentru oamenii cu rațiune care se duc la Biserică să se roage și nu să se uite în curtea vecinului, unde mai pui că odată intrat în biserică, unde e dată slujba în boxe, nu auzi nimic din ce se petrece afară. Cât despre faptul că Biserica va dăinui sute de ani și trebuie să se vadă, cei crescuți în religia creștină știu că pe Dumnezeu îș întâlnești oriunde și nu e nevoie de o construcție de beton pentru a putea comunica cu EL, cu atât mai mult să o vezi în întregime când stai în mașină la semafor.

Așadar, oare care dintre tabere va veni prima cu argumente și cu motivele reale pentru care nu cedeaza și nu accepta variantele propuse de cealaltă tabără?

Cei care totușidoriți să semnațio petiție online o puteți face aici dacă susțineți Biserica

http://www.petitieonline.com/vreau_lidl_dar_nu_cu_spatele_la_biserica

sau aici dacă susțineți punctul de vedere al LIDL:

http://www.petitieonline.com/petitie_lidl_sm

Deocamdată susținătorii LIDL par să conducă detașat, dar petiția online estelipsită de orice putere și nu este deloc elocventă atâta timp cât acolo pot vota și cei din alte orașe ale țării.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!