Sezonul șoferilor cu două perechi de ouă…și fără creier

HomeOpinii

Sezonul șoferilor cu două perechi de ouă…și fără creier

  De două săptămâni se simte că suntem prea mulți. Suntem prea mulți în trafic, suntem prea mulți în supermarket suntem prea mulți pe terase,

Accident groaznic pentru o sătmăreancă la Cluj. Taxiul în care se afla a căzut în Someș
Accident grav pe Lucian Blaga. Un copil a rămas incarcerat
Accident ușor de motocicletă lângă piața mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

De două săptămâni se simte că suntem prea mulți. Suntem prea mulți în trafic, suntem prea mulți în supermarket suntem prea mulți pe terase, suntem prea mulți de toți. De fapt ăștia suntem toți, dar suntem obișnuiți să fim mai puțini prezenți de obicei. Cam ca la facultate, când peste an la cursuri ești doar tu cu cinci colegi iar în examen e sala plină. Scuze pentru cei care nu au ajuns la facultate sau au ajuns doar la examen. Voi cum ați ajuns să citiți materialul ăsta, că nu e despre crime și nici sexologico-motivațional nu e?

De două săptămâni suntem mai mulți, dar nu neapărat pentru că au venit ai noștri de la muncă din străinătate în concediu,ci pentru că suntem și noi în concediu și când altcândva să dai ture cu mașina, când să îți rezolvi problemele cu actele, când să bei o cafea pe terasă dacă nu în concediu? Și dacă în timpul anului te urci dimineața în mașină și teleghidat conduci până la muncă unde îți lași mașina în repaus cel puțin 8 ore, în concediu te plimbi cu ea din stânga în dreapta, nu de alta, dar colegii tăi s-au lăudat că s-au îngrășat la all-inclusive, nu te poți lăsa tu mai prejos să mergi după concediu la muncă și să le spui că tu ai slăbit că ai umblat pe jos.

Și nici nu ar fi asta problema, dar se găsesc unii pe care volanul îi afectează la sănătate. Sau poate e de vină căldura din rabla de 20 de ani la volanul căreia ei se simt zmei în bolizi cu sute de cai putere. Și așa se trezesc că apasă accelerația până sparg podul pedalier și lasă în urma lor un nor de fum mai dens decât o furtună de nisip în Sahara. Dar fac mai mult zgomot decât vânt de la viteză.  Pe unii îi afectează atât de rău căldură, încât s-ar zice că le dizolvă creierul și le umflă …să ne fie cu iertare…ouăle. Și îndrăznesc să zic așa pentru că încă nu am văzut femei să facă liniuțe în centru cum a făcut fraierul de marți seara care a vrut să se întreacă cu un junghi de tablă în fața catedralei în sens, dar a pierdut controlul și s-a trezit cu ouăle golite în pantaloni,de la emoție nu de la cât e de viril, când și-a dat seama că s-a oprit taman într-un autoturism parcat. Norocul lui că nu l-a spart, că altfel cel mai probabil era și el puțin afectat. Și pentru ce? Pentru că vroia să se dea cocoș pe centru. Și ghici ce? Nici nu avea numere străine, ci de Satu Mare.

Nu că cei veniți de dincolo ar fi mai cuminți sau cu minte. Doar că stilul celor cu două perechi de ouă, veniți cu mașini închiriate de dincolo, e să lase geamul jos, să dea maneaua la maxim și să ruleze cu 30 km/h, ca să îi vadă gagica din parc sau de pe terasă ce mașină bengoasă și-a tras el după ce și-a rupt spatele la roabă în străinătate. Că ăla când duce gagica în dormitor o pune prima dată să îi facă masaj la șele și apoi mai vede dacă îi face și el ceva. Față de ei, smecherii de Satu Mare sunt mai emancipați, pe ideea „bro, eu mă las mai greu”.Tradus, asta se regăsește în: „hai că mă dau zmeu cu rabla pe centru, precis vede vreo gagică numărul de la mașină și mă caută așa. Creez suspans, mă simt dorit, mă simt bărbat”.

Și uite așa avem un trafic plin de șoferi cu două perechi de ouă, unii plini de ei, în mașini mai scumpe decât garsoniera în care stau, în cartierul 14 mai, alții îmbătați de adrenalină, care fugăresc rable mai ieftine decât telefoanele gagicilor pe care doresc să le impresioneze.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!