Cum ne prostim singuri cu Wizzair sau despre cât de creduli suntem

HomeOpinii

Cum ne prostim singuri cu Wizzair sau despre cât de creduli suntem

De două zile nu auzi despre nimic altceva decât despre Wizzair. Se agită unii de parcă mâine ar ajunge primul avion și nu am avea aeroport unde să ate

Cursele internaționale de avion cu pornire de la Satu Mare, un scenariu adus din nou în discuție
Lumina Sfânta a ajuns pentru a noua oara la Satu Mare. Peste 100 de oameni au așteptat-o
Un microbuz al unei firme din Satu Mare, implicat într-un accident în Ungaria. Acuze grave din partea clienților
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

De două zile nu auzi despre nimic altceva decât despre Wizzair. Se agită unii de parcă mâine ar ajunge primul avion și nu am avea aeroport unde să aterizeze.Nici aeroport nu avem gata, da nici Wizzair nu vine de pe o zi pe alta.Or fi ei o companie care practică zboruri low-cost, dar pretențiile tot ridicate le rămân. Deocamdată la Satu Mare se negociază și se încearcă diferite artificii prin care să fie convinși cei de la companie că sunt doriți. De aici și scăderea taxelor practicate de aeroport. Dar convingerea lor nu ține nici de sharuri pe facebook nici de exprimarea viselor unora să ajungă cu avionul direct la mama în Nantes sau la copil în Alicante. ( Nici nu știu dacă aceste două orașe au aeroporturi).

Sătmăreanul din sete și foame de a avea și el ceva mare, în acest caz un avion, de a avea o investiție, de a se întâmpla ceva și în urbea lui cea de mult acoperită de praf, pune botul la cel mai mic zvon și îl roade până nu rămâne nimic din el și după aia își mai suge și buzele, pe post de desert. Cursele care vor fi practicate de Wizzair, dacă nu se va întâmpla ceva cu negocierile – să zicem vreun interes privat, nu le va dicta nici Florica Frumusika, nici Bo$$91 pe facebook pentru că au avut mai multe propuneri și au dat mai multe sharuri, ci se vor face după o analiză extrem de atentă a companiei aeriene. Bineînțeles, sătmăreanul va fi dezamăgit după ce va afla că se va practica probabil un zbor pe săptămână spre o singură destinație din Europa, poate pe perioada estivală intrând o nouă cursă undeva, spre o țară cu potențial turistic. Dar în nici un caz de pe aeroportul Satu Mare Wizzair nu va începe cu 10 curse în cele mai mari capitale europene, doar pentru că avem vreo câteva mii de sătmăreni care muncesc pe acolo. Mulți din ei nu pun deoparte tot anul bani pentru un bilet de avion, deci cu ce folos cursa?

Cel mai probabil când va veni vorba să se aleagă cursa se va da o oarecare bătălie a intereselor, între cele ale mediului de afaceri sătmărean strâns legat de cel din Germania, dat fiind profilul multor firme mari din județ și interesul oșenilor, care a demonstrat că legăturile Oaș – Londra sunt profitabile. În rest, despre ce curse să vorbim? Cât de proști ar trebui să fie cei de la orice companie aeriană să își facă singuri concurență la  200 de km? Wizzair are curse spre o mulțime de destinații de pe aeroportul din Cluj sau de pe cel din Budapesta, nu face politica financiară pe genunchi, ca alții, ca să bage curse spre Milano, Munchen, Paris, doar pentru că o cer unii pe facebook.

Mai lipsește ca unele să creadă că vor fi stewardese doar pentru că…

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!