Da` pe englezi i-a întrebat cineva dacă vreau să vină la noi?

HomeOpinii

Da` pe englezi i-a întrebat cineva dacă vreau să vină la noi?

De o săptămână nu auzi altceva în oraș decât de Wizzair și de cum o să mergem toți în vacanță la Londra. Mă și gândesc cum o să merg să mă plimb pe pi

După ce că face cel puțin 14 ore, trenul Satu Mare – București dispare cu totul. Singura legătură directă cu capitala rămâne avionul
Cursele internaționale de avion cu pornire de la Satu Mare, un scenariu adus din nou în discuție
Cum ne prostim singuri cu Wizzair sau despre cât de creduli suntem
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

De o săptămână nu auzi altceva în oraș decât de Wizzair și de cum o să mergem toți în vacanță la Londra. Mă și gândesc cum o să merg să mă plimb pe pietonalele lor și o să stau la o bârfă despre polițiștii englezi pe cai cu vecina de la patru. Sau cum o să intru într-un restaurant și o să mă rog de vecinu` din Cuța să mă sune când pleacă de la masă, că vin eu să o ocup, până atunci stau afară la țigară.

Ce să mai, suntem români, nu ne gândim numai cum să facem să ne lăfăim noi în bine de moment și relaxare de moment și să umplem facebook-ul de poze, dar s-a gândit careva din cei care dau sharuri toată ziua ce ar fi de făcut ca să vină și englezii la noi, nu doar noi la ei?

Prin plecarea noastră în Anglia tot ceea ce facem este să scoatem banii din județ. Că na, suntem români, mergem și ne căutăm cazare singuri, că suntem prea buni să acceptăm un hotel de trei stele propus de o agenție de turism. Și ajungem acolo la o pensiune de o margaretă și plătim și mai mult. Dar să aducem englezi, cu salarii de 3000 de euro, în city-break la Satu Mare, s-a gândit cineva?

Te-ai gândit unde duci englezul ăla ajuns buimac pe aeroportul Satu Mare ca să îl faci să cheltuie banii pe care îi are la el? Îl duci în Turnul Pompierilor, ca să ce? Ca să râdă de el comparându-l cu Big Ben-ul?Unde bea un englez o bere bună în Satu Mare după care să îi vină să râgâie necizelat și să își facă de cap englezește ca la el acasă? Ce povești îi spunem unui englez despre istoria orașului și istoria Hotelului Dacia, când cei mai mulți dintre noi nu o știm?

Am putea să facem o chestiune de turism medical, Dar medical de acela cu picioare rupte și cap spart de la pericolele urbane pe străzile din oraș pe care noi le parcurgem din inerție ocolind pericolele, dar pe care ei nu le știu. Ce frumos ar apărea în presa din Anglia un caz de balcon căzut în capul unui turist la „Ceasul Electric” din Satu Mare? Dar cu piciorul rupt în dalele lipsă de pe Corso?

Haideți să vorbim cu câțiva englezi să vedem dacă ei vor să vină în Satu Mare. Nu zic că ar fi super încântați că mergem la ei, dar na, banii vorbesc, deci și banii noștri reprezintă binele lor. Eu zic că pentru următorele curse externe ale Wizzair de la Satu Mare să chestionăm străinii care vor să vină în vizită în Satu Mare nu sătmărenii unde vor să meargă. Cred că ar fi mai ușor de ales.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!