A început numărătoare inversă!

HomeOpinii

A început numărătoare inversă!

Studenții numără zilele, iar părinții lor banii...fiecare cu ce-l doare, fiecare ce-i scade...În timp ce elevilor le-a dat cu minus numărând cât mai a

PANICĂ în Țara Oașului! Un personaj bine „cotat” a fugit în SUA cu 2 milioane de euro, bani luați de la un cămătar
Un bărbat din Căuaș a fost prins după ce a jefuit o bătrână de 73 de ani
Tâlhărie la doi pași de centrul orașului. Trei persoane au lăsat un bărbat fără o borsetă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Studenții numără zilele, iar părinții lor banii…fiecare cu ce-l doare, fiecare ce-i scade…În timp ce elevilor le-a dat cu minus numărând cât mai au până încep școala, unii dintre studenți, mai norocoși, zic eu, mai au câteva zile de vacanță. Aș putea fi contrazis foarte ușor prin fraze precum : „Aștept să merg la Cluj că aici nu am ce face”, „Aștept să merg la Cluj că nu ma bate nimeni la cap”. Da, e bine să nu-ți spună nimeni ce ai de făcut câteodată, dar personal pot renunța la niște libertate pentru mâncarea caldă care mă așteaptă acasă și pentru banii care stau foarte bine în portmoneu.

Fiecare cu grijile lui: dacă unii se gândesc unde  vor sărbători începerea anului universitar, alții se gândesc unde vor locui, câțiva, din cauze necunoscute, sau prea bine cunoscute, numite părinți se gândesc ce vor face la facultate în sine, cum vor învăța, unde, cât, probleme existențiale….De ce vor învăța e simplu: ca să promoveze examenele, doar nu credeați că la facultate se învață ca să-ți cunoști meseria… Cei mai grijulii sunt patronii cluburilor şi pub-urilor, şi bistro-urilor de prin centrele universitare care trebuie să afle cu exactitate cât pot să consume studenții în funcție de facultate și câți bani pot să le ia, în funcție de buzunarele părinților.

Tot de buzunarele și bunavoința părinților depinde și răspnsul la întrebarea: Unde stai la facultate și nu ne referim la bancă pentru că răspunsul e evident:ultima, ci ne referim la cămin sau  în chirie. Pe scurt cămin înseamna lume multă, distracție multă, oboseală multă, dezordine din belșug, toate sunt la superlativ, bune sau rele, iar chiria însemană toate superlativele astea doar că individualizate și mult mai controlabile, adică: lume multă, când și cine vreau eu, distracție multă când vreau eu, oboseală multă, când decid eu, dezordine infinită, făcută de mine. Diferența majoră este oricum prețul și nu se schimba prea tare cifrele ci valuta, de la 150 de lei la 150 de euro. Nesemnificativ, nu?

Conform astrologilor, anul universitar ce vine va fi unul bun și prosper. Ni se recomandă să avem grijă ce băgăm și scoatem pe gură, din toate punctele de vedere.  Poziția astrală a constelației studentului indică că totul îi va merge bine, iar când nu, se va găsi soluția optimă.

În ceea ce privește dragostea astrologii se abțin, nici stelele nu mai pricep nimic în ziua de azi…

Financiar e clar, borcanul cu zacuscă nu e încă constelație, dar e zeu!

Cu bune, cu rele, cu nebune și nebuni vine și anul universitar. Sperăm ca va fi mai bun decât cel precedent, dar suntem convinși că ne va depăși așteptările.

Mult succes, sănătate, iubire și bani, restul vi le cumpărați!

Sebastian Urda

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!