Ce se schimbă la primărie și Consiliul Județeandupă alegeri – SCENARII

HomeOpinii

Ce se schimbă la primărie și Consiliul Județeandupă alegeri – SCENARII

Alegerile parlamentare bat la ușă, iar dincolo de campania electorală cu vizitele ei în târguri și piețe, politicienii negociază în spatele ușilor înc

PSD se dinamitează din interior. Dorel Coica a plecat la Partidul România Unită
PSD Satu Mare și-a prezentat „cea mai bună echipă care să se bată pentru România și pentru români”
Candidații PSD, mesaj pentru sătmăreni: Cu muncă şi seriozitate vom dezvolta Satu Mare! Vă așteptăm duminică la vot!
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Alegerile parlamentare bat la ușă, iar dincolo de campania electorală cu vizitele ei în târguri și piețe, politicienii negociază în spatele ușilor închise situația de după alegeri. Toată lumea își face calcule, prognoze, scenarii despre ceea ce va fi după alegeri .

Rezultatul alegerilor trebuie privit atât la nivel mare, național, cât și mic, local. Fiecare rezultat poate schimba ceva la Satu Mare. Scenariile care aduc schimbări sunt următoarele:

PSD câștigă la nivel național alegerile și formează un guvern

                În această situație cei de la UDMR, fie că vor intra sau nu la guvernare, pe plan local se vor îndrepta spre o alianță cu PSD. Cât va fi ea de mascată ( sub ideea de conducem cu toate partidele românești), sau pe față (avem nevoie de o apropiere de PSD pentru a primi fonduri de la Bucuresți), ramâne de văzut.

În acest caz atât la Consiliul Județean, cât și la cel local, câte un post de conducere va fi nevoie să fie cedat celor de la PSD. Întrebarea este: cui? La Consiliul Județean favorit ar fi Ciprian Ardelean, care se învârte de ceva ani în jurul funcțiilor de conducere dar mereu pierde la mustață ocuparea unui astfel de loc. Și Gheorghe Marincaș este o variantă, acesta fiind un apropiat al actualului președinte PSD, Aurelia Fedorca. Cui vor lua cei de la PSD locul? Lui Alexandru Panea care absentează de la ultimele ședințe de consiliu din cauza problemelor de sănătate sau vor fi schimbați amândoi vicepreședinții PNL?

La municipiul Satu Mare se va ceda de asemenea cel puțin un loc din cele două ocupate de PNL. Radu Roca, fostul viceprimar și Adrian Micle (adus în discuție mandatul trecut pentru un post de viceprimar) sunt cele două persoane de la PSD cu potențial de aocupa această funcție. Dacă este vorba doar de o schimbare, cea care va pleca va fi cel mai probabil Doina Feher.

PNL câștigă alegerile la nivel național

Această ipozetă nu schimbă prea mult lucrurile în Consiliul Județean și la primăria Satu Mare, doar dacă

Adrian Albu câștigă un mandat de senator

Dacă acest lucru se întâmplă, un post de viceprimar rămâne liber. Conform înțelegerii PNL – UDMR, acest post va urma să fie ocupat tot de cineva din cadrul PNL. Locul lui Adrian Albu în consiliul local va fi luat de Augustin Iștoc, primul supleant, dar acesta se află în război deschis cu primăria, deci sunt slabe șanse să fie numit viceprimar. Cu semne de întrebare este și numirea lui Romeo Pop viceprimar, în condițiile în care Doina Feher a fost numită viceprimar tocmai pentru că cealaltă opțiune era Romeo Pop. Într-o astfel de situație atât cei de la PNL cât și cei de la UDMR vor avea bătăi de cap.

Este de urmărit și cine va fi persoana care îi va lua locul lui Magyar Lorand în Consiliul Local. Conform listei Bertici Stefan este cel îndreptățit să îi ia locul.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!