DIICOT anchetează cazul prezentat în The Sun. Dar pe cei de la The Sun cine-i anchetează?

HomeOpinii

DIICOT anchetează cazul prezentat în The Sun. Dar pe cei de la The Sun cine-i anchetează?

În această după masă, după ce toată presa națională a scris despre cazul prezentat în The Sun, după ce după prezentarea cazului cei mai mulți dintre n

SCHIMBARE. Presa online domină clar peisajul media din Satu Mare. Record de expunere
Cât de apropiat e noul PNL de vechiul PNL? Cine poate profita de un președinte unic ca Ioan Rus
OPINIE!!! Se aruncă gunoi în ochi pentru a nu se vedea mizeria din caracter
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În această după masă, după ce toată presa națională a scris despre cazul prezentat în The Sun, după ce după prezentarea cazului cei mai mulți dintre noi am trecut la demontarea celor spuse de reporterii englezi, după ce se poate spune că am arătat fiecare, mai mult sau mai puțin profesionist și plauzibil acest lucru, urmează un comunicat al organelor de anchetă românești.

Parcă de pe al fus orar, cei de la DIICOT anunță că vor ancheta cauza prezentată în The Sun, respectiv dacă mama își supune copiii la efort fizic îndelungat și dacă aceștia muncesc ca și sclavii, așa cum îi prezentau reporterii englezi.

„Urmare a reportajului difuzat de către publicaţia britanică The Sun şi preluat de către mass-media din România, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism efectueză verificări privind aspectele semnalate în materialul de presa.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Acest comunicat vine după ce Direcția de Portecția Copilului din județul Satu Mare, împreună cu poliția a făcut deja o anchetă acasă la femeie și au dat o concluzie finală, aceea că cele spuse în articol despre situația celor mici, nu este adevărat.

Sau cei de la DIICOT vor să vadă dacă cineva știa că firma apelează la practici de externalizare a muncii fără să aibă contract de acest gen și nu a știut să se exprime?

Dar pe cei de la The Sun, cine îi anchetează? Cine îi ia la rost pentrucă s-au folosit de demnitatea unei familii, că au șters pe joc cu poporul român, că au făcut troacă de porci imaginea unei țări prezentându-o ca „sclavă” și fără nici un respect pentru reguli? E a doua oară când o publicație străină defăimează România și nimeni nu a pățit nimic.

Iar dacă cineva ar ajunge să verifice acest gen de nereguli, de muncă pe bani puțini, la negru, pentru firme mari, de renume mondial, probabil nu ar putea. Cel mai probabil nu este singurul caz Kinder și cel mai probabil nu este singurul domeniu în care cineva se folosește de persoane în căutare de venituri suplimentare, dispuse să muncească la negru,pe lângă pensie sau serviciu. Nu s-ar putea pentru că s-ar ajunge la unii la care nu trebuie să se ajungă. Se poate ca cei de la The Sun să fi ajuns la ei tocmai acest lucru să le garanteze lor liniștea după acest gen de materiale care clar că lor le crește traficul și le apropie populația, prin prezentarea într-o lumină proastă a românilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!