Începe ultima săptămână de campanie: pentru unii nerăbdare, pentru alții ușurare

HomeOpinii

Începe ultima săptămână de campanie: pentru unii nerăbdare, pentru alții ușurare

Au trecut destul de repede și destul de liniștite aceste trei săptămâni de campanie, fără scandalul de altădată, fără rahat aruncat dintr-o tabără în

DACIAN CIOLOȘ SUSȚINE PNL și este în echipă cu PNL! Pentru Guvern și majoritate după 11 decembrie!
UDMR și-a depus listele pentru Parlamentare de ziua Revoluției Maghiare. Vrea 3 deputați și 2 senatori
PSD se dinamitează din interior. Dorel Coica a plecat la Partidul România Unită
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Au trecut destul de repede și destul de liniștite aceste trei săptămâni de campanie, fără scandalul de altădată, fără rahat aruncat dintr-o tabără în alta,( fără prea mult, pentru că în emisiunile televizate unii candidați nu s-au putut dezice de aceste obiceiuri vechi) și fără multă vâlvă.

Până acum la Satu Mare campania a decurs în limita bunului simț, asta și din cauza faptului că mulți dintre candidați s-au ferit să vorbească în spațiul public. Singurii care au ieșit în fața presei, singurii care au comunicat în masă au fost cei de la PSD, în două conferințe de presă și cei de la PRU, într-o conferință. Restul s-au mulțumit să trimită texte, mai scurte sau mai lungi, să se plimbe prin județ și cam atât. O dovadă clară că această campanie nu e despre oameni, nu e despre a prezenta un om, o valoare și o viziune, ci de a face pe plac partidului.

Din această cauză campania de până acum a fost o campanie a câștigătorilor și a resemnaților. Fiecare partid își cunoaște bazinul de simpatizanți și în funcție de acesta știe dacă au sau nu au șansă să trimită unul sau mai mulți oameni la București. Astfel, acum, în ultima săptămână de campanie, unii au ajuns nerăbdători să se vadă cu mandatul în mână și să plece din județ, pe când alții sunt în ușurați, ușurați că scapă de corvoada campanie și a plimbărilor făcute fără noimă, știind de la bun început că nu există potențial de a strânge suficiente voturi pentru a trimite de la nivel județean un parlamentar. Dar totuși, a trebui să le adune, și așa puține câte sunt, pentru a le da la centru și a fi folositoare la redistribuire.

Munca ambelor tabere nu se va vedea doar la numărul de mandate obținute, sau nu, ci și în prezența la vot. Acolo se va vedea dacă partidele au reușit să convingă, dacă au prezentat programe, idei, proiecte suficient de atractive încât cineva populația să își recapete încrederea în partide și în oamenii care le compun. Duminica, 11 decembrie, la vot, sătmărenii își vor spune părerea despre oamenii și ideile implicate în această campanie, părere care va fi exprimată chiar și prin tăcere și absența de la urne.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!