O sătmăreancă aduce în actualitate două accesorii vestimentare masculine uitate de zeci de ani

HomeLifestyle

O sătmăreancă aduce în actualitate două accesorii vestimentare masculine uitate de zeci de ani

"Sunt indicii despre persoana care eşti în ceea ce porti", spune designerul american Marc Jacobs, iar accesoriile vestimentare sunt principalele s

S-a semnat contractul pentru întreținerea drumurilor și lucrări de infrastructură. Să înceapă munca!
Numărul mare de boli transmisibile aduce restricții la Spitalul Județean. Se reduc timpii de vizită
Gerul și vremea rea se intensifică. Poliția are recomandări pentru tine dacă te pui pe drumuri
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

“Sunt indicii despre persoana care eşti în ceea ce porti”, spune designerul american Marc Jacobs, iar accesoriile vestimentare sunt principalele semne care fac diferenţa dintre o ţinută simplă, comună şi una modernă, vocală.

Când vine vorba despre accesoriile vestimentare feminine alternativele sunt aproape infinite iar când vine vorba despre accesoriile vestimentare masculine imaginaţia ne poartă în principal spre cravate, papioane, batiste, curele, pălării, ceasuri şi poate bretele. Odată cu evoluţia procesului de redefinire a bărbatului elegant, ies la suprafaţă accesoriile de odinioară, accesorii care într-o societate apusă făceau diferenţa dintre un burghez şi un om de rând.

„Puţini sunt aceia care ştiu că acul de guler revine în tendinţele modei masculine. Da, acel ac de guler care prin eleganţa sa atrage imediat atenţia. Pe lângă rolul estetic de a personaliza o ţinută, are şi rolul practic de a ţine capetele gulerului cămăşii strânse pentru a evidenţia nodul de cravată. În momentul în care se optează pentru un nod diferit din cele peste 177 de mii de noduri de cravată, acul pin pentru guler va accentua estetica nodului”, afirma Nineta Câmpean,  managerul firmei Honett, creatoare de accesorii pentru bărbaţi.

Un alt element de diferenţiere în moda masculină este acul pentru sacou, cunoscut şi sub denumirea de lapel pin. Acest accesoriu a redevenit foarte popular în rândul purtătorilor de sacouri fiind un simbol absolut al fineţei şi al rafinamentului. Conform celor de la Honett, acesta se va purta întotdeauna pe reverul stâng al sacoului, având o culoare pronunţată.

„Fiind vorba despre accesorii vestimentare, câteva sfaturi despre cum să purtăm sau cum să alegem o cravata, sunt mereu binevenite. Vârful cravatei trebuie să ajungă la mijlocul lăţimii cataramei. Lăţimea cravatei nu ar trebui să depăşească 7,5 centimetrii. Nodul de la cravată nu trebuie să fie foarte mare. O cravată perfectă va avea întotdeauna o încreţitură sub nod. Pentru a accesoriza o ţinută cu o cravata, indiferent de tipul evenimentului, nu ar trebui să lipsească din garderobă o cravată neagră, o cravată cu buline, o cravată cu dungi, o cravată cu diferite modele sau într-o culoare mai îndrăzneaţă şi o cravată din lână.”, explică Nineta.

Pentru orice tip de cravata, papion, batista, lapel pin sau ac de guler,accesati pagina www.honett.ro . Honett- accesoriul care iti poarta numele- locul in care fiecare cravata, papion sau batista poate fi brodată cu numele purtatorului.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!