OPINIE!!! Noi mișcări în politica sătmăreană – alianță anti-UDMR pentru 2020?

HomeOpinii

OPINIE!!! Noi mișcări în politica sătmăreană – alianță anti-UDMR pentru 2020?

Apariția prin Satu Mare a lui Cătălin Cherecheș, primarul suspendat al băimărenilor a fost o ocazie pentru a se lansa noi scenarii în politica românea

Bătălie mare în PSD. Bătrâni din partid nevoiți să facă un pas în spate
PNL continuă să fiarbă la foc mic la Satu Mare.
Cât de apropiat e noul PNL de vechiul PNL? Cine poate profita de un președinte unic ca Ioan Rus
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Apariția prin Satu Mare a lui Cătălin Cherecheș, primarul suspendat al băimărenilor a fost o ocazie pentru a se lansa noi scenarii în politica românească. Primul și cel mai ușor accesibil maselor a fost acela că edilul băimărean vine să candideze la Satu Mare, ceea ce v-am explicat și aici, că este ceva greu de înghițit, mai mult o gogoașă decât o realitate.

Dar acesta nu este singurul scenariu apărut, un altul, poate la fel de greu de înghițit, fiind acela că edilul băimărean Cherecheș ar fi adus la Satu Mare să candideze chiar de către actualul edil, Gabor Kereskenyi. Cam greu de înțeles pentru cei mai mulți, ce-i drept, până la prezentarea tabloului complet.

Unele voci din politică, trase pe dreapta de instituțiile statului, ar zice că pentru 2020 se pregătește o alianță pentru Satu Mare, vorba vine, că e tot pentru cei care o fac,pentru a scăpa orașul de conducerea UDMR. Alianța ar reprezenta colaborarea PNL, PSD și ALDE pentru a da un singur candidat, român,care să se lupte cu Gabor Kereskenyi și UDMR în 2020. Discuțiile ar fi destul de avansate, liderii liberali, vechi prieteni de altfel, fiind de acord cu acest lucru și nici liderul PSD Aurelia Fedorca spune-se că nu ar avea prea multe de obiectat.

Scenariul pare unul idealist, știind cu toții din istoria recentă că orgoliile sunt mult prea mari ca o astfel de construcție să se poată urni din loc, să iasă din birourile liderilor politici sătmăreni. Chiar dacă e ușor să se vorbească despre ea, e greu de crezut că cineva o va pune în practică și că oricare două partide din cele trei va accepta ca al treilea să dea primarul fără să se teamăde trădare.

În acest scenariu apare și Cătălin Cherecheș, care ar fi fost adus la Satu Mare,tocmai de Gabor Kereskenyi pentru a contracara construcția românească împotriva UDMR, rolul lui Cherecheș fiind acela de a rupe din voturile românilor. Scenariul ar merge,asta până ajungi la punctul în care îți dai seama că băimăreanul afost adus la Satu Mare de Octavian Petric, hai să zicem oarecum,pe banii și pe barba lui. Poate nu o fi acesta cel mai mare strateg politic și sforist, dar greu de crezut că ar fi căzut în plasa lui Kereskenyi atât de ușor încât să i-l aducă pe tavă pe Cherecheș la Satu Mare.

Până la prima conferință de presă cu toți cei trei lideri ai partidelor românești la o singură masă scenariu tinde să rămână doar un scenariu și atât, deși anumite părți din acesta pot reprezenta adevăruri pure de dincolo de ușile unor birouri. Vă lăsăm pe dumneavoastră să le găsiți.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!