Directia de Sanatate Publica afirma ca focarul de rujeola din Satu Mare s-a stins

HomeActualitate

Directia de Sanatate Publica afirma ca focarul de rujeola din Satu Mare s-a stins

In urma aparitie in media a unor articole in care se afirma ca judetul Satu Mare este pe primul loc la numarul imbolnavirilor de rujeola in saptamana

TRAGEDIE! Copilul unei familii de sătmăreni a murit din cauza rujeolei
Sătmărenii nu se înghesuie să își vaccineze copiii pe rujeolă. Mulți s-au îmbolnăvit chiar la spital
Focar de rujeolă în Rătești. 34 de copii au fost internați și o fetiță a murit
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

In urma aparitie in media a unor articole in care se afirma ca judetul Satu Mare este pe primul loc la numarul imbolnavirilor de rujeola in saptamana 14-18 august 2017, pentru o informare corecta a cetatenilor, se impun unele precizari:

In saptamana 14-18 august 2017 in judetul Satu Mare, la nivelul sectiei Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare au fost inregistrate 2 noi cazuri de rujeola.

De altfel, printr-o adresa trimisa de catre medicul coordonator al Sectiei Boli Infectioase- copii in data de 16 august 2017 Directia de Sanatate Publica a fost informata despre stingerea epidemiei de rujeola.

Situatia publicata pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile Bucuresti in care in dreptul judetului Satu Mare apare cifra 70 NU releva cazuri nou aparute in perioada mentionata (14-18 august 2017). Aceasta cifra reprezinta numarul de cazuri confirmate in lunile iunie si iulie pe baza link.urilor epidemiologice, din cele 97 de cazuri de rujeola raportate de la inceputul epidemiei.

Confirmarea link.urilor epidemilogice este un proces de durata si acesta nu constituie raportarea cazurilor nou aparute.

Sursa: DSP Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!