Doi ani de la tragedia Colectiv. S-a schimbat ceva?

HomeActualitate

Doi ani de la tragedia Colectiv. S-a schimbat ceva?

Astăzi se împlinesc doi ani de la tragedia care a îndoliat o tara întreaga, incendiul de la clubul Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viata 65 de

Gustos, Rapid și Sănătos, la Lupy Food fiecare client e prețios
Sătmărenii sunt așteptați în număr mare la „Marșul pentru viață”
64 de firme din 93 verificate de ITM în iunie s-au ales cu sancțiuni. Amenzi serioas pentru firmele care angajează la negru
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Astăzi se împlinesc doi ani de la tragedia care a îndoliat o tara întreaga, incendiul de la clubul Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viata 65 de persoane. Toți erau tineri aflați la un concert al unei trupe, într-un spațiu impropriu pentru numărul mare de persoane. Artificiile declanșate de pe scena au aprins tavanul clubului, focul propagandu-se rapid și emanând mult fum toxic, care le-a fost fatal multora.

O parte din cei care au fost salvați din flăcări au murit ulterior din cauza arsurilor și a complicațiilor respiratorii apărute.

În incendiu a fost rănit și un sătmărean, Andrei Bud, originar din Negrești Oas, un elev eminent cu premii la cele mai înalte concursuri de matematica. Acesta a fost rănit la mâini, având nevoie de multe zile de îngrijiri medicale.

În urmă acestui caz tragic s-a făcut multă valva și s-a demarat un amplu control din partea ISU în toate clădirile care adăpostesc un număr mare de persoane. La doi ani de la tragedie încă acest demers de autorizare de securitate la incendiu nu s-a finalizat.

S-a pus in discuție ca cea mai mare vina pentru tragedie o reprezinta sistemul putred care a făcut sa se elibereze autorizații fără sa se cunoască situația din teren, cri care le semnează fiind încurajați sa o facă de diverse atenții pe care le primesc, sau intimidați de cei cărora trebuie sa le elibereze.

La doi ani de la tragedia Colectiv s-a schimbat ceva?

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0